ŽELITE DA SMRŠATE? Ovih 5 namirnica ne biste smeli ni primirisati posle 19 sati
Foto: Shutterstock

Saveti

ŽELITE DA SMRŠATE? Ovih 5 namirnica ne biste smeli ni primirisati posle 19 sati

Žena -

Ukoliko želite da smršate, nikako ne biste trebali da posle 19 sati jedete sledećih pet namirnica. Ipak, ako vam uveče dođe neodoljiva želja za hranom, pojedite nešto niskokalorično i skromno, ali nikako idućih pet namirnica.

1. Pržene krompiriće

Masna, teška hrana je, očito, krcata kalorijama i masnoćama, ali i teško sedne na želudac te joj treba duže da se probavi, zbog čega se ujutro možete osećati umorno i tromo, odnosno nenaspavano. Ako ste kasnije uveče gladni, umesto kalorične, masne hrane poput prženih krompirića izaberite manji sendvič sa piletinom.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

2. Crveno meso

Kao i masna hrana, i crveno meso može sesti teško na želudac zbog čega bi vam mogao biti problem zaspati jer se crveno meso sporo vari. Crveno meso je najgori izbor, ali i velika porcija piletine ili svinjetine imaće isti loš učinak. Ne morate u potpunosti izbegavati belančevine, samo pazite da jedete krto meso u malim količinama, poput pilećih prsa.

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

3. Ljutu hranu

Uživanje u ljutoj hrani iza 19 sati može vas koštati dobrog sna. Osim toga, (pre)začinjena hrana stvara neki oblik korozije u želucu te često uzrokuje nadutost i probavne smetnje, naročito ako pola sata nakon konzumiranja takve hrane mirujete.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

4. Testeninu

Testenina je jedan od najkaloričnijih ugljenih hidrata – u jednoj porciji testenine možemo konzumirati čak 400 i više kalorija, a one se najviše skupljaju na predelu stomaka. Testenina će manju štetu napraviti ako je konzumirate ranije tokom dana.

Foto: Shutter
Foto: Shutter

5. Čokoladu

Ne samo da je čokolada puna kalorija i šećera, nego sadrži i kofein koji može uzrokovati nemiran san. Čokolada nas ne čini sitijima, pa ako žudite za čokoladom, ne mora značiti da ste gladni, nego da jednostavno imate potrebu za slatkim. Bolji izbor biće topli čaj ili čaša čokoladnog mleka.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

(zadovoljna.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track