DANAS JE SVETI TRIFUN: Veruje se da posle ovog dana zima počinje da popušta, a možda ćete baš danas naći LJUBAV SVOG ŽIVOTA!
Foto: Youtube Printscreen

Molitveni čin

DANAS JE SVETI TRIFUN: Veruje se da posle ovog dana zima počinje da popušta, a možda ćete baš danas naći LJUBAV SVOG ŽIVOTA!

Žena -

Pravoslavni vernici i Srpska pravoslavna crkva danas, 14. februara, obeležavaju Svetog Trifuna, a legenda kaže da je svetac imao čudotvorni dar lečenja i da je njime uspeo da “od zlog duha” izleči ćerku rimskog cara Gordija

Ukoliko želite da nađete ljubav svog života treba da uradite sledeće:

Uđite u dvorište crkve, ili sopstveno dvorište u ponoć, bacite semenke (može od suncokreta) preko vašeg ramena izgovarajući sledeće:

"Raspršavam ove seme zaljubljen/a,

Ovo seme posejaću u ljubavi,

Ti, koja si moja prava ljubav,

Dođi po mene i ostani dok raste,

Baš kao i moja ljubav prema tebi"

Foto: Wikipedia
Foto: Wikipedia

Srpska pravoslavna crkva, verujući u čudnu moć molitvenog zastupnistva svetog mučenika Trifuna, ustanovila je naročiti molitveni čin, koji se vrši sa njivama, baštama ili vinogradima. Sveti Trifun se smatra zaštitnikom poljskih useva. Veruje se da posle ovog dana zima polako počinje da popušta – to Sveti Trifun na svoj praznik pobode u zemlju ugarak i sneg počne da se topi. Sveti Valentin nikako ne može biti zamena za svetog Trifuna jer je reč o dva potpuno različita sveca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track