KADA VAM JE DOSTA SVEGA: Postoji 5 tipova BESA, a evo kako utiču na vas!
Foto: Profimedia

Frustracija

KADA VAM JE DOSTA SVEGA: Postoji 5 tipova BESA, a evo kako utiču na vas!

Žena -

Svi su u životu osetili neku vrstu besa, a kada postanete svesni kako da ga kanališete, nećete imati problem sa njim.

Postoji način da svoj bes izrazite zdravo, a to ćete uraditi kada otkrijete kakav tip ljutnja vi osećate.

Ovo je 5 glavnih tipova:

1. Izbegavate bes

Ljuti ste, ali nikada ništa ne govorite. Psiholozi objašnjavaju da se pasivan bes samo nakuplja u vama. Ako ne pokazujete vaš bes, moguće je da ste odrasli u okruženju gde se po svaku cenu izbegavao konflikt. Ali, na taj način ćete samo sebe dovesti u loše stanje, kao što je na primer depresija, loš imuni sistem i infarkt.

2. Zlopamtilo

Takav bes naziva se okamenjeni, jer u tom slučaju pamtite samo loše stvari i nikada ih ne opraštate. Za vas je opraštanje neka vrsta priznanja da niste u pravu. Zbog ove vrste besa, možete da izgubite mnogo prijatelja, jer ni jedna stvar nije rešena do kraja. Sam isebi stvarate problem sa egom, umesto da rešite problem.

3. Pasivno-agresivni bes

Uvek kažete "dobro", kada vam nešto ne odgovara, iako zaista mislite "nije u redu". Govorite jednu stvar, a mislite drugu. Ne pokazujete da ste nervozni, ali ćete u svojoj glavi formirati osvetu i misliti da svi rade protiv vas.

4. Iskaljujete bes preko poruka

Upotrebljavate mnogo znakova, i govorite sve što vam je na pameti, iako to možda ne mislite zato što sve to radite u afketu. Kada vam neko ne odgovori, nikada ne popričate, već samo padnete u depresiju, jer mislite da vas neko zaboravlja i neće da ima ništa sa vama.

5. Bes je vaša svakodnevica

Vaš bes postao je hroničan i koristite svaku priliku da frustracije iskalite na drugima, pa će oni izbegavati vaše društvo. Verujete da drugi sve rade da bi se vi osećali mizerno.

Profimedia
Profimedia

EPK

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track