NEKADA BISTE IH BACILI ZBOG BOLA: Na ovih 6 načina će vaše OMILJENE CIPELE postati potpuno UDOBNE!
Foto: Profimedia

Efikasno

NEKADA BISTE IH BACILI ZBOG BOLA: Na ovih 6 načina će vaše OMILJENE CIPELE postati potpuno UDOBNE!

Žena -

Novi par cipela nije baš lak test za noge. Mnoge žene se sreću sa ovim problemom.

Da stavite tačku na bol i nelagodnost jednom i zauvek, predlažemo vam ove jednostavne savete, pomoću kojih ćete se u novim cipelama osećati kao da su pravljene specijalno za vas:

1. Zalepite, odnosno spojite treći i četvrti prst flasterom

Ovaj trik je utemeljen na medicinskoj teoriji – između dva gore pomenuta prsta krije se živac koji stvara bol u nogama. Kad se prsti zalepe, manji je pritisak na tom živcu što rezultuje lakšem podnošenju visokih potpetica. Provereno – deluje!

2. Koristite dečiji puder

Puder može smanjiti silu trenja na površini stopala. Nanesite malo pudera pre nego što obujete cipele i ako ne nosite čarape, proverite da vam noge nisu mokre. Uz pomoć pudera oslobodićete se i neprijatnog mirisa. Naspite malo pudera u obuću i ostavite je preko noći na prohladnom mestu, recimo na terasi.

3. Debele čarape i fen

Obujte par debelih čarapa i zatim vaše omiljene cipele. Ugrejte ih fenom i tako hodajte okolo dok se ne ohlade. Ponovite proces ako je potrebno. Materijal od kojeg su napravljene cipele širi se pod dejstvom toplotee, a cipele postaju fleksibilnijije i mekše. Imajte na umu da ovo deluje samo na prirodnim materijalima kao što je koža.

4. Dezodorans u stiku

Najčešće pogođene zone na nogama su bočne ivice, petne kosti i prsti. Unutrašnjost novih cipela (ili noge) premažite dezodoransom, posebno mesta koja potencijalno prete žuljanju: on će sprečiti nastanak žuljeva.

5. Voda u kesi

Uzmite dve plastične kese koje mogu da se zatvore. Sipajte u njih 1/4 vode. Stavite ih u obuću, pa cipele u zamrzivač. Kada se voda zaledila, izvadite obuću iz zamrzivača, ostavite 20-ak min da se led otopi. Izvadite kese pa osušite obuću fenom. Ovaj trik je odličan za kožnu obuću i može je raširiti i za ceo broj.

6. Klasični flasteri

Ovo je veoma jednostavan trik. Sprečiće trenje i žuljeve, posebno kada nosite štikle. Zalepite samo malo veći flaster na ugrožena mesta kako se ne bi pomerao.

uspesnazena

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track