NEKI ĆE VAS POTPUNO ŠOKIRATI: Ovo su SVADBENI običaji zemalja širom sveta!
Foto: Profimedia

Venčanje iz snova

NEKI ĆE VAS POTPUNO ŠOKIRATI: Ovo su SVADBENI običaji zemalja širom sveta!

Žena -

Svadbeni običaji su različiti širom sveta zahvaljujući njihovoj kulturi, istoriji, folkloru ili veri.

Ovo su neki od najinteresantnijih običaja, i nadamo se da ćete uz pomoć ovog teksta saznati šta od ovoga (ne) biste želeli na svom venčanju iz snova.

Rusija

Pre venčanja se organizuje neka vrsta aukcije, gde je mlada konačna nagrada. U toku licitacije postavljaju se pitanja o budućoj nevesti, a mogu se praviti opklade koliko dobro muškarac poznaje svoju buduću suprugu.

Turska

Običaj bez kog ne može da prođe svadba u Turskoj jeste napraviti red automobila čiji farovi neprestano svetle, i trube do beskraja!

Francuska

Nakon svadbe, prijatelji mladenaca moraju da skupe sve ostatke hrane i preostali alkohol, i stave sve to u jednu kofu iz koje mladenci moraju sve da pojedu.

Poljska

Da bi brak bio srećan, svadba se mora proslaviti u mesecu koji sadrži slovo R.

Slovačka

Nakon što gosti pristignu na venčanje, mladenci treba da bace na zemlju čaše, a onda moraju da skupe krhotine stakla i počiste ih.

Indija

Blještava odeća i nimalo skromnosti jesu glavne karakteristike svadbe na indijski način. Ovo je idealna prilika da pokažete sav svoj nakit.

Češka

Umesto klasične svadbene torte, u Češkoj je običaj da se jede mnogo zdravija čorba sa rezancima, koju po svoj prilici mladenci moraju brzo pojesti pred svima.

Mađarska

Otimanje mlade pre svadbe do skoro je bio vrlo popularan običaj. Ako bi neko uspeo da otme buduću mladu pre braka, to bi značilo da mladoženja nije u stanju da je štiti i da ne zaslužuje da je oženi.

Italija

Krevet gde će mladenci provesti prvu bračnu noć moraju namestiti dve neudate devojke.

Španija

U toku proslave mladencima se daje trinaest novčića. Ti novčići se nazivaju „arras“ i predstavljaju podelu sopstvenih dobara i onoga što će mladenci zaraditi u budućnosti.

Holandija

Čep prve boce šampanjca otvorene na proslavi, mora se staviti ispod jastuka na krevetu gde će se provesti prva bračna noć. Ovo će dovesti do zadovoljavajuće seksualne aktivnosti u toku braka.

(redinfoportal)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track