Nekad zlatan nakit, a danas... Šta kupiti detetu za krštenje?
Foto: Shutterstock

Stari običaji i novi trendovi

Nekad zlatan nakit, a danas... Šta kupiti detetu za krštenje?

Žena -

Pročitajte nekoliko saveta kako da odaberete prikladan poklon za krštenje, poklon koji će pokazati ljubav i poštovanje.

Krštenje deteta je svečani čin od velike važnosti za porodicu i iz tog razloga roditelji na njega pozivaju samo najdraže i najbliže osobe. Znajući to, počastvovane zvanice se često pitaju koji poklon je adekvatan kako bi ispoštovale poziv, piše Yumama.

Pokloni za krštenjeDok je ranije bio običaj da se kupuje isključivo zlatan nakit sa ugraviranim datumom, danas se spisak poklona za krštenje prilično proširio. Umesto ogrlica i narukvica sa detetovim imenom i datumom krštenja, danas se sve više kupuju zlatnici i srebrnjaci. Razlog za to je možda činjenica da deca sve manje nose zlatan nakit, pa se ponekad desi da mališani nikada ne stave na sebe poklon koji su dobili za krštenje. Pored toga što su lepa uspomena, zlatnici imaju i veliku vrednost.

Osim zlata i srebra, detetu možete pokloniti i neku knjigu sa posvetom, album ili bilo koji poklon koji će ostaviti trag i uspomenu na taj dan, a možete se odlučiti i za igračke bilo koje vrste.

Lep poklon mogu biti i odeća i obuća, ali sve zavisi od situacije i vaše povezanosti sa porodicom koja krsti dete. Ponekad je najbolje pitati roditelje šta je detetu najpotrebnije, a uspomenu ostaviti u obliku čestitke.Sa sajta Yumama izdvajamo još:

Krštenje deteta: Običaji i verska pravilaIgra podstiče razvoj dece: Kako da odaberete odgovarajuće igračke prema uzrastu?Ponekad se snovi ne ostvaruju: Nikola Rokvić i Bojana Barović proslavili prvu godišnjicu braka (FOTO)Svečane i drugačije: 20 najlepših frizura za posebne prilike (FOTO)Stručnjaci rešavaju dilemu: Da li će bebina kosa biti gušća i jača nakon šišanja?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track