ŽENE, OPREZ TOKOM KUPANJA! Ovo ni slučajno ne stavljajte TAMO DOLE!
Foto: Profimedia

Ne preterujte

ŽENE, OPREZ TOKOM KUPANJA! Ovo ni slučajno ne stavljajte TAMO DOLE!

Žena -

Da biste izbegli razne neprijatnosti, ove stvari nikada ne radite tokom kupanja.

Intimna higijena je veoma bitna, ali neke žene preteruju kada dođe do "lickanja" međunožja. Savet lekara je da intimne delove perete mlakom vodom, blagim sapunom ili specijalnim sapunom koji je namenjen nezi intimne regije.

Međutim, mnoge žene ne haju za savete, te često nanose kupke i kojekakve kreme misleći da će tako poboljšati čistoću između nogu. U prilog tome govori i činjenica da se u svetu mnogo žena javlja ginekologu jer osećaju da ih nakon kupanja dole nešto peče. Veliki broj njih je prethodno koristio kupku koja u sebi ima mentu!

"Osećala sam se kao da mi se vagina zapalila! To je toliko peklo da nisam mogla da se pomerim", tvrdi jedna gospođa koja je koristila kupku sa mentom i za pranje intimne regije.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Menta iz kupke joj je maltene "nagrizla" mekanu kožu i sluznicu vagine, te je osećaj nelagode potrajao nekoliko dana i bila je prinuđena da maže kreme koje joj je lekar prepisao, kako bi osećaj peckanja prošao.

Kako vam se ne bi ovo dogodilo, savet je da izbegavate da intimnu regiju perete kupkama. Najbolje je da koristite neki blag sapun, a ukoliko ga nemate, vaginu isperite mlazom mlake vode. Na taj način ćete održati zdravu kiselost vagine i izbeći ćete neželjene iritacije.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

(alo)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Treći će zameniti skupoceni proizvod u vašem neseseru: 6 neobičnih upotreba bebi pudera (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track