ISPROBAJTE: Prirodna nega kod kuće

Preparati koji pomažu, a ne koštaju mnogo

ISPROBAJTE: Prirodna nega kod kuće

Žena -

Ukoliko, na primer, želite da ispeglate bore oko očiju, upotrebite krompir. Izrendajte ga, stavite da na tom području odstoji 30 minuta i isperite

Ako ste primetili da vam je kosa postala beživotna, a koža lica i tela suva i umorna, tu su domaće maske koje će vam pomoći da ih preporodite.Ukoliko, na primer, želite da ispeglate bore oko očiju, upotrebite krompir. Izrendajte ga, stavite da na tom području odstoji 30 minuta i ispreite. A evo još nekih recepata koje valja isprobati...Limun za prirodan lifting licaRecept koji će osvežiti vašu kožu je limun pomešan s kašikom tople vode. Vatom nanosite ovu tečnost na lice tokom jutra i večeri i ne ispirati ga.

Jaje oporavlja kosu

Bogata proteinima, jaja izuzetno jačaju oštećenu i slabu kosu i daju joj sjaj. Viljuškom dobro umutite jedno jaje i dve kašike kokosovog ili maslinovog ulja. Smesu nanesite na suvu kosu, umotajte glavu toplim peškirom i ostavite da deluje pet-deset minuta. Izmasirajte teme i operite kosu šamponom na uobičajen način.Zeleni čaj protiv umornih očijuStavite komadiće vate u hladan zeleni čaj. Natopljenu vatu nanesite na oči i ostavite da stoji 10 minuta, a nakon toga isperite oči.

Pomorandže za lepe pete

Pomorandže skidaju odumrle ćelije s peta, kolena i laktova. Prepolovite ovu voćku i iscedite sok jedne polovine u posudicu. Dodajte četvrtinu šoljice šećera i pola šoljice maslinovog ulja, pa sve izmešajte i dobićete bogati hidratantni piling. Kolena, laktove i ostala područja suve i hrapave kože nežno istrljajte pripremljenom smesom, a posle toga isperite mlakom vodom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track