VEOMA JE VAŽNO: Evo zbog čega morate da namažete kremu na lice odmah nakon tuširanja
Foto: Profimedia

SAVETI

VEOMA JE VAŽNO: Evo zbog čega morate da namažete kremu na lice odmah nakon tuširanja

Žena -

Ako mislite da su korejski kozmetički proizvodi svuda oko nas ovih dana, u pravu ste, jer zaista jesu. Sa novim proizvodima koji se svakog dana pojavljuju na tržištu, lakše je nego ikad kupiti korejske proizvode za negu kože, šminku i sve maske za lice koje ste oduvek želele. Ali, pored korejskih proizvoda za negu kože koje obožavamo tu su i korejski saveti za lepotu.

Šarlot Čo, suosnivač popularnog korejskog sajta Soko Glam je na jednom od svojih putovanja u Južnu Koreju saznala sve o popularnom trendu nege kože, koje žene iz Koreje obožavaju i često koriste. Ona ovaj trend naziva - hidratantno pravilo od tri sekunde.

"To znači da je odmah nakon pranja lica, odnosno nakon samo nekoliko sekundi, potrebno da nanesete kremu za lice jer vlažna koža bolje upija hranljive sastojke“, kaže Šarlot Čo.

foto: Profimedia

„Ima potpuni smisao. Kada izađete iz tuš kabine, najbolje je da odmah primenite hidratantne kreme, da biste iskoristili sve njihove pogodnosti."

Jošua Zeicner, direktor kozmetičkog i kliničkog istraživanja u bolnici Mount Sinai u Njujorku, takođe vidi koristi od takvog načina hidratacije.

"Vlažna koža bolje apsorbuje hranljive sastojke u odnosu na suvu kožu", objašnjava on.

"Studije su pokazale da primena hidratanata odmah nakon kupanja rezultira većom hidratacijom kože u poređenju sa odloženom hidratacijom. Isto važi i za druge aktivne sastojke koji se nalaze u proizvodima za negu kože. Moj savet je da primenite proizvod za negu kože odmah nakon što ste sa kože upili višak vode."

Doktor kaže da to ne mora biti odmah nakon tri sekunde, ali da bi trebalo da bude odmah nakon tuširanja ili umivanja lica. "Siguran sam da se visoki nivo hidratacije još uvek može postići čak i nekoliko minuta nakon kupanja“, zaključio je doktor Jošua.

foto: Profimedia

(Kurir.rs/Zenskimagazin, Foto: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track