(FOTO) DEVOJKA OD 18 GODINA PREŽIVELA PAKAO DEPRESIJE: Tri puta sam rezala vene, a onda sam rekla dosta! Evo šta mi je pomoglo
Foto: Printscreen/Facebook

POSTIGLA UNUTRAŠNJI MIR

(FOTO) DEVOJKA OD 18 GODINA PREŽIVELA PAKAO DEPRESIJE: Tri puta sam rezala vene, a onda sam rekla dosta! Evo šta mi je pomoglo

Žena -

Kortni Lorking patila je od tako jakih napada mučnine i anksioznosti da nije bila u stanju izaći iz kuće.

Na kraju joj se stanje toliko pogoršalo da je završila na ušivanju konaca na zglobovima. Tri puta je pokušala sebi da oduzme život u samo četiri sedmice.

"Anksioznost je postala tako jaka da sam htela umreti", počela je Kortni. Tada je primljena na psihijatrijski deo gde je bila tri dana.

"Ceo dan sam spavala, ništa drugo nisam mogla raditi. Imala sam osećaj da sam zatvorenik", opisuje.

Na izlazu iz bolnice odlučila je da svoj život promeni iz korena.

"Jednom kada sam izašla iz bolnice, rekla sam da želim da se niko nikada ne oseća kao ja, a ni ja", rekla je devojka koja sada ima 18 godina. Odlazak kod psihologa pomogao joj je da shvati kako mora slušati sopstveno telo i zdravlje staviti na prvo mesto.

"Odlazak u teretanu za mene je poput terapije, stvarno mi pomaže. Htjela bih svima pokazati šta vežba i pravilna ishrana mogu učiniti za čoveka", rekla je Kortni.

Trenutno je velnes trener koji pokušava podići svest o depresiji i anksioznosti kod mladih žena, uz to ih podstiče da sebe i svoje zdravlje stave na prvo mesto.

"Ako počnem da se osećam loše, odem u teretanu ili pojedem nešto ukusno što stvarno volim", rekla je Lorking.

Kurir.rs/Metro, Foto: Printscreen/Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track