NAUČNICI SU DOKAZALI: Ova vrsta veze je jednostavno osuđena na propast!
Foto: Profimedia

PROCENITE SAMI

NAUČNICI SU DOKAZALI: Ova vrsta veze je jednostavno osuđena na propast!

Žena -

Naučna studija koja je trajala 13 godina pokazala je da su supružnici, među kojima je velika razlika u godinama, daleko manje zadovoljni od bračnih partnera približnih godina.

Istraživanje sprovedeno u nekoliko hiljada australijskih domaćinstava pokazalo je da među parovima koji su bliski po godinama postoji mnogo veća usklađenost u pogledu životnih odluka, poput zasnivanja porodice i potrošačkih navika. Ipak, istraživanje je takođe pokazalo da su na duge staze najsrećniji bili muškarci koji su bili oženjeni mlađim ženama, do su najmanje srećni bili muškarci koji su bili u braku sa starijim partnerkama.

foto: Profimedia

“Ukoliko postoji velika razlika u godinama među partnerima, u nekom trenutku se može desiti da partneri požele različite stvari u životu. Jedan supružnik na primer može da poželi da ode na dug put, dok je drugi to već učinio i takva stvar ga više ne privlači”, objašnjava stručnjak Džejms Pris. “Postavlja se i pitanje stepena zrelosti, a ljubomora i različiti pogledi u vezi sa novcem nisu retkost”, dodaje Pris.

Ono što je bilo naročito iznenađujuće jeste da su žene koje su bile u braku sa znatno starijim muškarcima takođe bile vrlo nezadovoljne, dok su žene koje su se udale za mlađe muškarce bile daleko zadovoljnije.

foto: Profimedia

Stoga se nameće zaključak da i žene i muškarci generalno teže ka braku sa mlađim supružnikom. Uprkos tome, najuspešnijim su se pokazali brakovi u kojima su supružnici bili približnih godina.

Kurir.rs/B92, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track