NADAM SE DA ĆETE UČITI IZ MOG ISKUSTVA: Evo šta sam naučila iz veze sa oženjenim muškarcem!
Foto: Printscreen/Facebook

ISPOVEST LJUBAVNICE

NADAM SE DA ĆETE UČITI IZ MOG ISKUSTVA: Evo šta sam naučila iz veze sa oženjenim muškarcem!

Žena -

Ja sam terapeut za ljubavne veze i evo što sam sve naučila iz afere s oženjenim muškarcem.

Ovako svoju ispovest započinje spisateljica Karmen Mekginis.

"Trajalo je 15 meseci, od blaženog početka do bolnog kraja, a to je zapravo bio najgori trenutak u mom životu. Ali sam krenula dalje, naučila sam nešto iz toga i dopustila da mi te lekcije pomognu da budem bolja prijateljica, bolji terapeut i bolji partner. Zapamtite da ste uvek odgovorni za sebe u svakom izboru koji napravite, bez obzira šta i koga to uključuje. Živite na način da se možete ponositi time ko ste. To ne znači da nećete grešiti. To znači da treba da dopustite da vas bol nečemu nauči, a ne da vas odredi. Nadam se kako ćete nešto naučiti iz mog iskustva i spasiti se neke buduće boli.

Evo što sam ja naučila:

1. Ne postoji osećaj koji vrednosti čini nevažnima

Moja majka je podigla dobru devojku. U mojoj porodici to nije značilo stid ili sramota, samo dobri stari zdravi razum i život po zlatnim pravilima. Ali, ja sam odrastala u drugom dobu - kada je telefon bio kućni aparat s produžetkom za svakog člana porodice, u doba kada nije bilo celonoćnog slanja poruka, u doba kada je bilo upola manje razvoda nego danas.

Iskreno, nisam bila spremna za ništa slično kao ono što mi se dogodilo. Kada sam se opametila, naučila sam koliko su mi životne vrednosti važne, jer kada sam postupala suprotno njima, patila sam. Ne samo da su mi posledice mojih postupaka bile bolne već se to odrazilo i na moje samopouzdanje. S vremenom sam shvatila da ništa nije vredno toga.

2. Strast nije neka nedostižna, čarobna stvar. Može se zapaliti ili ugasiti po volji

Kada sam upoznala tog oženjenog muškarca, on je činio sve kako bi zapalio tu vatru. Više puta me u kafiću bombardovao pogledima divljenja i komplimentima. Kada sam počela da se zaljubljujem u njega, mogla sam ugasiti svoja osećanja sa nekoliko beleški postavljenih po mom domu, u mom automobilu podsećajući se da je on oženjen. Ali umesto da sam to ugasila, prepustila sam se. Počela sam da maštam. Velika greška.

Zamišljala sam kako je bio neshvaćen, i što je najvažnije, u potrazi za savršenom ženom. Prisećala sam se svake scene, svakog pogleda i svakog komplimenta sve dok nisam zavarala svoju psihu i uverila sama sebe da je on zaljubljen u mene - verujući da je ljubav vrednija od integriteta.

3. Teže se oporaviti od veze koja se dogodila nego od one koja nije

Nije se lako rešiti sećanja. Kao psiholog jako dobro znam da za to treba vremena. Ali, ipak sam ih pokušala da ih zakopam. Rasla su kao cveće čija me lepota rastuživala. Počela sam da praktikujem ono o čemu govorim svaki dan na terapijama. Pustila sam osećanja da plutaju. Polako su nestajala sve dok nije ostalo ništa na šta bi obraćala pažnju.

4. Ljudi vam pokazuju ko su od prvog dana. Verujte u to i spasićete se bola i zbunjenosti

Ako je moj ljubavnik lagao svoju ženu kako bi mogao biti sa mnom, lagao je i mene. Vi skoro sigurno niste izuzetak od pravila vernosti. Varanje nije jednokratno, to je način života.

5. Čovek koji vara supružnika nije vrsta partnera kakvog želite

Kada sam to shvatila, prestala sam da budem ljubomorna na njegovu ženu i zaključila sam kako nikada u životu ne želim biti na njenom mestu.

6. Najbolniji odnosi često su odlični pokazatelji za otkrivanje naših pravih želja i potreba

Kada sam bila s oženjenim muškarcem, uveravala sam samu sebe da ionako ne želim da se udam. Ispostavilo se kako to nije bilo samo negiranje. Bila je to istina. Takođe, naučila sam kakva vrsta posvećenosti mi je važna. Želim muškarca koji je posvećen meni na barem nekoliko načina - to uključuje seks samo sa mnom, redovne izlaske i držanje za ruke u javnosti.

7. Prijatelji su jako važni kada stvari krenu po zlu

Kada se prašina slegla, a ja sam opet bila sama, moji prijatelji bili su tu za mene. To je velika stvar! Žene koje izlaze s oženjenim muškarcima imaju tendenciju da se izoluju od prijatelja i porodice. Bez obzira na razloge, izolacija nikada nije dobra i može biti opasna u emocionalnom haosu.

Kurir.rs/24sata.hr, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track