CEO ŽIVOT POGREŠNO PERETE KOSU: Prestanite da je uništavate! Ovo je jedini i pravi način!
Foto: Profimedia

5 PRAVILA

CEO ŽIVOT POGREŠNO PERETE KOSU: Prestanite da je uništavate! Ovo je jedini i pravi način!

Žena -

Kristof Robin, poznati pariški frizer, ispričao je kako ga puno njegovih klijentkinja pita kako pravilno prati kosu, a on je otkrio šest koraka koje treba slediti kako bi nam kosa bila zdrava i lepa.

Pre pranja kosu je potrebno raščešljati kvalitetnom četkom. Prvo treba iščešljati vrhove i onda ponovno od korena kose prema vrhovima.

“Prvo je raščešljajte kako ne biste trebali to raditi nakon pranja kose, kad je mokra. Nikad ne treba češljati mokru kosu. To je za nju jako stresno”, objašnjava Robin.

Pre šamponiranja na vrhove kose nanesite ulje, na primer bademovo ili arganovo ulje. Kaže da je idealno ulje ostaviti na vrhovima kose preko noći, ali i 15 minuta pre pranja kose će imati pozitivan uticaj. Korišćenjem ulja pre pranja potpuno ćete izbeći korišćenje regeneratora, koji je sad nepotrebno nanositi.

foto: Profimedia

Kosu treba oprati pravim šamponom, što znači da treba znati koji tip kose imate i koji šampon odgovara vašem tipu kose. Žene s obojenom kosom ne bi smele koristiti šampone koji u sebi imaju sulfate, a trebaju ih koristiti žene koje imaju masnije teme i prirodnu boju kose, budući da su jači i bolje se bore s masnoćom vlasišta. Žene s kovrdžavom kosom, koja često zna biti suva, trebale bi koristiti 2u1 šampone koji se ne pene, ali imaju dovoljno regeneratora da bi im omekšali kosu.

“Većina žena koristi previše šampona za kosu. Treba vam jedna kafena kašika šampona koji se razvija dodavanjem vode. Prstima šamponirajte samo koren kose. Kako biste povećale volumen kose, perite je tako da spustite glavu te je perete i ispirete naopačke”, objašnjava Robin.

foto: Profimedia

Dobro isperite kosu od šampona

“Ovo je zapravo najveći problem kod pranja kose. Ljudi ne uzmu dovoljno vremena da bi isprali kosu od šampona. Nakon pranja, kosa bi trebala biti potpuno čista”, napominje Robin.

Ako se odlučite koristiti regenerator za kosu, stavite ga samo na vrhove. Robin preporučuje svima da jednom jednom nedeljno stave masku za regeneraciju kose. Nemojte trljati kosu peškirom kako biste je osušili. Pokupite višak tečnosti s kose laganim tapkanjem ili marokanskom metodom koja zahteva da se glava nagne prema napred kako bi kosa visila i onda se povlači peškir niz kosu kako bi se pokupila voda.

Robinovi bonus trikovi: Kosu ne treba prati više od dva puta nedeljno.

Suvi šampon nije zamena za pranje kose. On može produžiti vreme do pranja kose za jedno veče, u najboljem slučaju jedan dan.

foto: Profimedia

(Kurir.rs/24sata.hr, Foto: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track