SAZNAJ DA LI JEDEŠ PREVIŠE ŠEĆERA I GLUTENA ILI PIJEŠ PUNO MLEKA I VINA: Stanje lica otkriva šta ti najviše smeta
Foto: Profimedia

OBRATITE PAŽNJU!

SAZNAJ DA LI JEDEŠ PREVIŠE ŠEĆERA I GLUTENA ILI PIJEŠ PUNO MLEKA I VINA: Stanje lica otkriva šta ti najviše smeta

Žena -

Hrana je ljudsko gorivo i održava nas na životu, ali prema svome telu često se odnosimo kao da ga uopšte ne volimo.

Jedemo hranu prepunu praznih kalorija koja nema nikakvu nutritivnu vrednost. Održava nas na životu, a zapravo nas polako i sigurno truje. Ako si primetila da se nikako ne možeš rešiti čudnih belih akni na bradi ili da ti lice stalno izgleda natečeno, vreme da malo smanjiš s konzumacijom sledećih stvari:

Šećer

Vlakna vezivnog tkiva kolagena, koja su inače elastična i fleksibilna, mogu postati čvrsta i tvrda zbog konzumiranja previše šećera. Tako se povećava i nivo insulina što čini tvoje lice ispranim i bez sjaja. S obzirom na to da šećer remeti ravnotežu bakterija u organizmu, na licu, prsima i ramenima možeš primetiti više izbijanja prištića. Osim toga, šećer stanjuje obrve.

foto: Profimedia

Mlečni proizvodi

Čak i ako misliš da nisi alergična na laktozu, možda ipak jesi. Kako postajemo stariji, smanjuje se količina enzima za lakše probavljanje laktoze pa se javljaju upalni procesi. Previše mlečnih proizvoda uzorkuje crvenilo, otečene kapke, stvara tamne krugove i vrećice ispod očiju i male bele bubuljice na bradi.

Vino

Da, čaša vina dnevno je dobra za srce, ali sve više od toga dehidrira kožu, znaš li šta to znači? Bore i fine linije su više vidljive, lice se može naduti i dobiti crvenkastu boju. Nemoj zaboraviti da u vinu takođe ima šećera koji još više pogoršava izgled lica i spušta kapke.

Gluten

Hleb, peciva, testenina… Ako ovoga jedeš na tone svakog dana nije ni čudo da te stalno muče upale na koži i da ti lice izgleda naduveno. Gluten utiče i na pigmentaciju pa će se staračke mrlje pre pojaviti kod onih kojima su peciva glavna jutarnja hrana.

foto: Profimedia

(Kurir.rs/YourTango, Foto: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track