PISMO SVIM MUŠKARCIMA KOJE SAM NEKAD VOLELA: Zato što ste mi pomogli da odrastem, mnogo vam dugujem!
Foto: Shutterstock

EMOTIVNO I POUČNO

PISMO SVIM MUŠKARCIMA KOJE SAM NEKAD VOLELA: Zato što ste mi pomogli da odrastem, mnogo vam dugujem!

Žena -

Književnica Džeki Suis inspirisana pesmom "To All The Girls I’ve Loved Before" ("Svim devojkama koje sam nekad voleo", odlučila je da iskoristi nekoliko stihova i napiše pismo svim muškarcima koje je nekad volela.

Zašto? Ona smatra da je lepo s vremena na vreme zastati i ceniti tu posebnu osobu u našem životu, bilo da ste s njom ili njim u braku ili tek započinjete ljubavnu vezu.

Iako je Džeki otkrila da je imala samo nekoliko ljubavi u svom životu, svaki od tih muškaraca ju je nešto naučio, a te lekcije je odlučila da podeli sa čitaocima iz celog sveta.

"For helping me to grow, I owe a lot, I know, to all the men I’ve loved before" ("Za to što su mi pomogli da odrastem, znam, mnogo dugujem svim muškarcima koje sam nekad volela")

foto: Profimedia

Mojoj prvoj ljubavi u 16. godini života… Sećam se da sam te posmatrala kad si tek stigao u moju školu, kako hodaš po podu dvorane za fizičko. Čudno je kako sam zaboravila mnoge stvari za svojih 36 godina života, ali tebe u svojim mislima vidim jasno kao da sam te juče gledala. Da, bila sam mlada, ali sam se jako zaljubila. Ta moja zaljubljenost je trajala dugo i danas je gorka i slatka uspomena. Od tebe sam naučila šta ne treba da radim. Bila sam nesigurna, ljubomorna i sve mi je trebalo, apsolutno sve što bi oteralo momka od mene. I na kraju se to i desilo-i zbog toga i dan danas žalim.

Naravno, trebalo mi je dugo vremena da shvatim u čemu sam grešila. Tada nije bilo Fejsbuka i fotografija sa savetima o vezama. No, na kraju sam shvatila da sam ja bila ta koja je sabotirala našu mladu i dragocenu ljubav. Te prve lekcije mogu biti veoma teške, ali njihov uticaj se dugo, dugo oseća.

foto: Profimedia

Kauboju iz Oklahome… Oborio si me s nogu i uz tebe sam se igrala s vatrom. Od tebe sam dobila nekoliko lekcija. Naučila sam da nikada kontrolu nad svojim životom ne smem staviti u tuđe ruke. Volim da mislim da sam danas nezavisna i zadovoljna samom sobom, ali nisam uvek bila takva.

Mnogo toga sam morala da izgubim, uključujući i svoj ponos, morala sam pasti na dno i početi sve ispočetka. No, zahvalna sam zbog te lekcije. Dala mi je hrabrost. Takođe sam naučila da je sasvim u redu pogrešiti. S vremena na vreme svi mi započnemo vezu iz razloga koji nemaju veze s ljubavlju-zbog bega, usamljenosti, lažnog osećaja sigurnosti. To su slabi motivi i retko kad se pokažu kao dobar temelj. Važno je to prepoznati što pre i nastaviti dalje. I upravo to sam ja i uradila.

"They live within my heart, I’ll always be a part of all the men I’ve loved before" ("Oni žive u mom srcu, ja ću uvek biti deo svih muškaraca koje sam nekad volela")

foto: Profimedia

Mom plavookom i plavokosom momku sa plaže u Kaliforniji… U jednom trenutku, ti si bio onaj pravi. Od tebe sam naučila sve o prihvatanju, strpljenju i kako se istinski voli i bude voljen. Svi su te voleli i ti si za sve njih imao vremena. Bio si veseo, zabavan i najpametnija osoba koju sam upoznala u svom životu. Voleo si i mene i moju vatrenu narav kao da je tvoja. Imali smo avanture, smejali smo se i pokonio si mi mog crnog leptira. No, tada su se pojavili tvoji demoni i preuzeli te. Lekcije su tada postale sve teže. Naučila sam da su neke stvari jače od ljubavi. Naučila sam i to da ljubav ponekad nije dovoljna da spasiš nekoga i pobediš sve. Počivaj u miru, ljubavi moja.

foto: Profimedia

Onom koji je pobegao… Došao si kad sam te najviše trebala, ali to tada nisam shvatala. Bio si najromantičnija i najpraktičnija osoba koju sam ikad upoznala. Nežno srce uvek spremno za pesmu. Divan otac koji je svoju porodicu delio sa mnom. Te zajedničke porodične večere su mi neke od najdražih uspomena. Naučio si me da veoma dobre stvari mogu proizaći iz jako loših iskustava i da je prijateljstvo osnova za dugotrajnu ljubavnu romansu. Naučila sam i to da mogu ostati bez sjajnog momka ako nisam fleksibilna i ne vidim dalje od nosa.

foto: Profimedia

Najtežoj lekciji ikad… Samo ću reći da sam naučila da verujem svom srcu, instinktu i prijateljima. Nažalost, nisam to dovoljno brzo naučila. To je bilo dugo i poražavajuće emotivno putovanje.

foto: Shutterstock

I napokon… Mom muzičaru… Ti si učinio da moj svet opet zvuči slatko. Nikad nisam upoznala nekog poput tebe. Osporavao si moje poglede na svet i ideje. Otvorio si mi oči za druga mišljenja i istine. Naučio si me da budem uporna, da postavljam ciljeve i kako neko može naučiti da stvarno ceni to što ima i da živi u sadašnjosti. Bio si ljubazan prema meni i opet si omekšao moje srce. Naši putevi i ciljevi nisu bili isti, ali si me podsetio na to kako ljubav izgleda.

foto: Profimedia

Bilo je tu i drugih muškaraca. Neki su mi dali deo svog srca, a drugi su ukrali deo mog. Kada pročitate moja iskustva može vam izgledati da sam ja bila lakomislena u svojim vezama. No, nikad nisam tako o tome razmišljala. Zaista sam im dala najbolje što sam mogla u to vreme. Volela bih da sam mogla slediti primer svojih roditelja koji su u braku više od 60 godina, ali moj život jednostavno nije išao u tom smeru. I pomirila sam se s tim. Volela sam i bila sam povređena. No, nikad nisam žalila zbog nečega što sam dobila ili izgubila. Avanture i uspomene žive sa mnom kao i lekcije i razvoj. Najvažnije od svega je to da još uvek verujem u ljubav. Verujem u dobrotu koju ona budi u ljudima, u sunce koje širi i u nadu koju inspiriše. Tako da…

"I'm glad they came along, I dedicate this blog to all the men I've loved before" ("Drago mi je da su se pojavili, posvećujem ovaj blog svim muškarcima koje sam nekad volela")

foto: Shutterstock

(Kurir.rs/Mogul/lolamagazin)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track