GREŠITE A DA TOGA NISTE SVESNE: 6 razloga zbog kojih vam se kosa brzo masti
Foto: Profimedia

OBRATITE PAŽNJU!

GREŠITE A DA TOGA NISTE SVESNE: 6 razloga zbog kojih vam se kosa brzo masti

Žena -

Uzrok masnog korena kose je prekomerno lučenje sebuma, zaštitnog sloja korena kose. Problem masne kose možete rešiti, a evo što radite pogrešno.

Pojedinim navikama, koje donosimo u nastavku, nesvesno činite kosu masnom, a veroVatno ste za to okrivili vrijeme ili loš šampon za kosu.

1. ​Kosu perete vrućom vodom

Teško bi bilo oprati kosu hladnom vodom, ali ako je često perete vrućom štetite temenu na način da ga isušujete pa žlezdama "šaljete signal" da luče još masnoće. Za toplih dana možemo izdržati mlaz hladne vode na temenu, a kad dođu hladni dani, pokušajte koristiti mlaku vodu.

2. Kosu perete svakodnevno

Pohvalno je što pazite na higijenu, ali pranje kose svakog dana nije dobro rešenje jer tako isušujete teme pa će se kosa više mastiti.

3. Koristite puno regeneratora

Regenerator koristite pažljivo i zapamtite da ga nije potrebno nanostiti i na teme. Malu količinu umasirajte na vrhove te isperite dobro mlakom vodom. Previše regeneratora kosu čini masnom.

foto: Profimedia

4. Previše preparata za ulepšavanje kose

Želite li postojanu frizuru, lak za kosu će u tome pomoći, baš kao i razni gelovi te pene. Svi navedeni proizvodi u sebi sadrže razne hemikalije koje će, ako ih koristite prečesto, vašu kosu činiti masnom.

5. Niste dugo oprali četku

Kroz vreme se četka i češalj prljaju. Ako koristite isti češalj dugo vremena bez da ste ga oprali, jasno je da će prljavština s njega preći na vašu kosu.

6. Stalno dirate kosu

Ovo prestanite da radite i to odmah! Ruke su prljave i često znojne pa sve što se nalazi na njima prenosite na kosu, što će vašu kosu ostaviti masnom.

foto: Profimedia

(Kurir.rs/Vijesti, Foto: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track