PROVERI DA LI TIP ZA UDAJU: Sve će ti biti jasno posle ovih 5 znakova
Foto: Profimedia

OBRATITE PAŽNJU!

PROVERI DA LI TIP ZA UDAJU: Sve će ti biti jasno posle ovih 5 znakova

Žena -

Ukoliko se ne osećaš loše zbog toga što još uvek nisi u braku, iako većina tvojih drugarica jeste, i ako ti nije stalno na pameti kada ćeš i ti konačno dobiti taj prsten, ne brini - sa tobom je ipak sve u redu.

I dalje živimo u svetu u kom se očekuje od tebe kao od mlade žene da se skrasiš i postaneš majka, u čemu nema ničeg lošeg, ali isto tako je u redu i ako se ne prepoznaješ u toj priči.

Ono što je bitno jeste da se dobro osećaš u svojoj koži. Sve ti ovo zvuči poznato? Proveri u nastavku koji su pouzdani znaci da nisi tip za udaju.

1. Teško ti je da obuzdaš svoj slobodni duh

Brak je koliko god da je srećan i pun ljubavi, uvek pomalo i odricanje od sebe samog. Spremnost u svakom momentu na kompromis i toleranciju, osobama kojima je teško da se odreknu svoje slobode, ne u seksualnom, već u najširem smislu te reči, može biti nepremostiv teret i uzrok njihovog stalnog nezadovoljstva.

2. Sama sebi si apsolutni prioritet

U ovome ništa nije pogrešno - uvek treba raditi na sebi i poboljšavati razne aspekte ličnosti, stremiti novim poslovnim uspesima itd. Ukoliko to podrazumeva da nemaš vremena za drugu osobu, u smislu ljubavne veze koja postaje ozbiljna i na kojoj treba raditi, odnosno da si srećnija kada si usredsređena samo na sebe, onda si verovatno osoba koja ne bi ni bila srećna u braku.

foto: Profimedia

3. Nisi tradicionalista

Ne zamišljaš vrhunac sreće kao život u predivnoj kući sa velikim dvorištem, voljenom osobom i decom? To je takođe sasvim u redu. Ako više voliš da igraš u sopstvenom ritmu, da se osećaš nesputanom mestom i drugim ljudima, onda i treba da pustiš krila.

4. Pomisao na brak ti stvara stres

Ni u kom slučaju ne treba da budeš žrtva društvenih normi. Kao što brak nije garancija ljubavi, tako ni brak nije garancija sreće i uspeha u životu. Ukoliko ti ne prija da uopšte razgovaraš na tu temu, a kamoli da razmišljaš u smeru udaje, onda treba i da slediš svoj osećaj.

5. Veliki si karijerista

Mnogo puta se ispostavilo da se žene od karijere, one koje žele da dosegnu maksimum u svom profesionalnom životu, do te mere posvećuju svom cilju da apsolutno nemaju vremena ni želju za sve što brak podrazumeva. Njima jednostavno ne odgovara uloga savršene supruge, i ukoliko ih taj izbor čini srećnima, onda tako i treba da bude. U svakom slučaju, bitno je da slediš svoj osećaj!

foto: Profimedia

(Kurir.rs/Mogujatosama, Foto: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track