ŽENE, NEMOJTE NAPRAVITI MOJU GREŠKU: Nikad se ne udajte za dečka sa kojim ste od srednje škole! Ja sam sebi upropastila život!
Foto: Profimedia

ISPOVEST

ŽENE, NEMOJTE NAPRAVITI MOJU GREŠKU: Nikad se ne udajte za dečka sa kojim ste od srednje škole! Ja sam sebi upropastila život!

Žena -

Ljubav je jako bitna za svaki brak i uopšte vezu, ali nekad ona nije dovoljna. Ljudi koji su kao mladi stupili u ozbiljnu vezu koja se nastavila u brak, sazrevaju zajedno kao ličnosti, a to ne mora uvek da se završi dobro.

Ova hrabra žena odlučila je da progovori o svom iskustvu i braku sa muškarcem koga zna još iz srednje škole i ukaže da na kraju kada sva osećanja izblede, ostaju nam samo najlepša sećanja…

"Moj bivši suprug i ja upoznali smo se u srednjoj školi. Bila mi je to još jedna duga veza, a ja sam bila umorna od toga da mi muškarci slamaju srce. Počeli smo da izlazimo, da provodimo dosta vremena zajedno, a svi moji prijatelji su ga brzo i lako prihvatili. Činilo mi se da je prošlo samo nekoliko dana, a već smo slavili 12 godina zajedničkog života…

foto: Profimedia

Naš brak nije ispao onako kako smo planirali i odlučili smo da se rastanemo. Razlog je taj što smo s godinama mi rasli i razvijali se kao ličnosti i mnogo smo se promenili. Ako ste sa dečkom od srednje škole i planirate zajednički život, osećam obavezu da vas upozorim na nekoliko stvari.

Osoba u koju se tvoj partner zaljubio dok je bio mlad neće biti ista ona osoba s kojom će na kraju završiti. Isto će se desiti i vama jer kada provodiš dosta vremena sa svojom ljubavi iz srednje škole očekuješš da će se neke stvari rešiti same od sebe, ali neće. Vremenom počne da vam se dešava život i tvoje želje i potrebe postaju drugačije.

Nemojte srljati sa nekim u brak samo zato što mislite da on ima potencijal za nešto više. Ja sam to očekivala od svog supruga jer je on pametan i spretan, ali to je izostalo. On nije dostigao potencijal koji je meni bio potreban da bismo nastavili zajednički život. Na meni je bilo 75 odsto tereta, a trebali smo ga podeliti. Morate da volite nekoga 100 odsto zbog toga što ta osoba jeste, ne šta bi mogla da bude.

foto: Profimedia

Čini mi se da sam ostala sa njim toliko dugo jer sam se navikla i bilo mi je ugodno. Nisam htela da izlazim sa novim i nepoznatim ljudima, da upoznajem i tražim nekog novog… Ali nemojte ostajati u vezi jer vam je ugodno i zato što ste ušuškani. Nemojte pristajati ni na šta manje od onoga što zaslužujete.

Propustila sam brojne prilike jer sam mislila da sam spremna da se skrasim i da mi je vreme da se udam i budem supruga i majka. Nisam putovala, nisam živela u nekom drugom gradu, nisam radila na svojoj karijeri. U potpunosti sam izgubila sposobnost da donosim odluke sama. Bitno da ste u braku ili vezi, nemojte da prestajete da radite na sebi i nikako nemojte da dozvolite da izgubite sebe.

Bilo da ste bili u braku ili samo u vezi sa nekim više godina, ta osoba će uvek biti deo vašeg života. Uvek ćete ga se setiti kada naiđete na nešto što on voli, jer bez obzira kako i gde se veza završi on će uvek ostati deo vašeg srca kao i vi njegovog", ispričala je ona.

foto: Profimedia

(Kurir.rs/Net.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track