LIMASOL I ST. RAPHAEL RESORT
Foto: Promo

LIMASOL I ST. RAPHAEL RESORT

Žena -

Kipar je ostrvska država koja se nalazi u istočnom delu Sredozemnog mora, u neposrednoj blizini turske obale. Ovo ostrvo je dugo bilo raskršće između Evrope, Azije i Afrike, a još uvek su prisutni mnogi tragovi drevnih civilizacija – rimske, vizantijske i venecijanske. Glavne privredne aktivnosti ostrva su turizam, trgovačka mornarica, izvoz odeće i farmaceutskih proizvoda. Republika Kipar je članica Evropske unije i ima veoma povoljan geografski položaj. Leži u istočnom Mediteranu, na raskrsnici tri kontinenta: Evrope, Azije i Afrike. Ovo je najistočnije ostrvo u Sredozemnom moru, a sa površinom od 9251 km2, treće je po veličini nakon Sicilije i Sardinije. S obzirom da je Kipar tipično mediteransko ostrvo, ima i tipičnu sredozemnu klimu. Sa oko 340 sunčanih dana godišnje, ovo je najosunčanija država u ovom delu sveta.

foto: Promo

Limasol je drugi po veličini grad na Kipru i nalazi se na južnom delu ostrva. Stari grad Limasol je srce grada sa svojim uskim ulicama koje se zrakasto pružaju od stare ribarske luke. U njemu se nalazi i srednjovekovni zamak Lemesos koji je bio mesto kraljevskog venčanja između Ričarda Lavljeg srca (kralja Engleske) i Berengarije od Navare, a danas je pretvoren u kiparski srednjevekovni muzej.

Poslednjih godina, grad se proširio i sada se pruža 15 kilometara duž obale gde su izgrađeni brojni hoteli i turistički kompleksi, između kojih se nalazi lepo uređeno šetalište sa stablima eukaliptusa.

foto: Promo

Stanovnici grada su poznati po vedrom duhu, tako da ne čudi veliki izbor mesta za noćni provod. Veliki broj taverni, diskoteka i klubova su otvorene tokom cele godine, a ponuda je upotpunjena i plažnim barovima uz šetalište tokom leta. Za one koji vole šoping, u Limasolu se nalazi najveći trzni centar na Kipru, a grad obiluje i velikim izborom prodavnica koje će zadovoljiti svačiji ukus.

foto: Promo

Hotel ST RAPHAEL RESORT sa svojih zasluženih 5 zvezdica svakako je odličan izbor za boravak u ovom gradu. Na svojoj plaži, 14km od centra grada, St Raphael Resort je idealno mesto kako za odmor tako i za provod u samom gradu.Hotel je izgrađen na površini od 43.000 m2. Ima ukupno 272 a gostima je na raspolaganju 6 restorana (od kojih su 2 à la carte) i 2 bara.Za decu tu je mini klub, igralište, dečiji bazen. Hotel se nalazi na najlepšoj peščanoj plaži u Limasolu koja ima plavu zastavicu. U samo resort može se uživati na dva bazena (otvoreni i zatvoreni), igrajići stoni tenis, pikado, odbojku na plaži..Tu s i dnevne i večernje animacije profesionalnog animatorskog tima, a u SPA centru je zagarantovano oslobađanje od stresa svakodnevice. Hotel je popularan i među poslovnim putnicima jer ima odličan biznis centar.

foto: Promo
foto: Promo

Uz simboličnu doplatu može se uživati i u jahanju, biciklizmu, mini golfu, fudbalu…Svakako St Raphael Resort je idealan izbor za odmor u prelepom Limasolu, a ne treba zaboraviti da se na Kipru često može sunčati i kupati do kraja novembra.

foto: Promo

Dakle, ako ste ovoga leta radili umesto da odmarate, u “1 A Travel” agenciji napominju da i jesen može biti pravo vreme za odmor, a hotel St Raphael Resort i grad Limasol su svakako idealno mesto, pogotovo što su last mi ute cene koje nudi agecija vise nego povoljne,. Dovoljno je da pozovete call centar agencije 011/655-78-00 ili posetite web sajt www.1atravel.rs i rezervišete ovaj hotel. Zadovoljstvo i uživanje su vam onda samo na korak daleko.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track