KUMI SAM NA SVADBU ODNELA 50 EVRA: Pred svima je počela da otvara koverte! Tada sam doživela najveći šok u životu, htela sam u zemlju da propadnem!
Foto: Profimedia

ISPOVEST

KUMI SAM NA SVADBU ODNELA 50 EVRA: Pred svima je počela da otvara koverte! Tada sam doživela najveći šok u životu, htela sam u zemlju da propadnem!

Žena -

Ivona je pre dve nedelje išla na veoma važnu svadbu: udavala se njena najbolja drugarica. Muž i ona su rešili da na svadbu ne vode dete, već su se spremili i odneli kovertu sa 50 evra.

Ivona nije ni slutila šta će doživeti zbog koverte sa 50 evra.

"Znam da to nije puno novca. Svadba je bila veoma bogata, moja najbolja drugarica se udavala za muškarca svojih snova, a mene je izabrala za kumu. Bilo mi je žao što u kovertu stavljam samo 50 evra, ali više stvarno nismo imali. Nismo imali odakle. Ja trenutno nemam posao, a muž ima evra platu od 300 evra. Jedva preživljavamo, opstajemo sa ćerkom i sklapamo kraj s krajem. Da nemamo stan koji su nam ustupili moji roditelji, ne bismo ni za kiriju imali.

foto: Profimedia

Neveninu svadbu sam čekala bukvalno celog života. Ona mi je kao sestra koju nikada nisam imala. Morali smo da odemo na njenu svadbu, pa makar i sa tako malo novca. Uzeli smo poslednjih 50 evra u kući i stavili u kovertu, a ja sam se osećala užasno!

Nekako sam prevazišla taj loš osećaj kako je slavlje teklo. Najgori trenutak je bio kada je, nakon što je sakupila koverte sa novcem, odlučila da uzme mikrofon i otvara jednu po jednu, kako bi pročitala koliko je ko novca dao! Tada sam anemela sam i doživela šok! Nikada nisam videla tako nešto. Videla sam, po njenoj faci, da joj nije prijatno, ali njen muž je to želeo. Ona je morala da ga ispoštuje, jer bilo joj glupo da mu protivureči pred gostima.

Kako je otvarala koverte, ja sam sa svakom novom umirala. Ređale su se cifre od 100, 200, 500, pa čak i 1000 evra. Mene kao kumu je ostavila za kraj. Dovoljno sam se loše osećala sama sa svojom savesti, ali kao da to nije bilo dovoljno.

foto: Profimedia

Kada je otvorila moju kovertu, muž i ja smo hteli da propadnemo u zemlju! Umirali smo od stida i sramote, počeli da crvenimo i spremali se da pobegnemo sa svadbe, a moja prijateljica je na mikrofon rekla pred 500 zvanica da je od svoje najbolje prijateljice, svoje kume dobila 2000 evra!

Bila sam šokirana, muž i ja smo se pogledali! Ništa nam nije bilo jasno. Sve zvanice su bile u transu i svi su nas gledali sa divljenjem. Bože, kakvi su to ljudi, mislila sam, dok mi je u ušima i dalje zujalo cifra 2000 evra. Ja te pare ne pamtim da sam u životu videla.

Nakon par minuta kuma mi je prišla i našu kovertu zapakovanu vratila i rekla da zna da nisam u dobroj finansijskoj situaciji i da želi da mi vrati moj novac. Rekla mi je da joj je moje iskreno prijateljstvo vrednije od sveg novca , a da je na mikrofon pročitala da sam joj dala toliko samo zbog zlih i pokvarenih ljudi koji su čekali da bude manje.

Njoj je najvažnije što sam bila uvek uz nju i nikakv novac je ne zanima. Nisam mogla da se suzdržim. Zaplakala sam od sreće. Kada se slavlje završilo i kada smo došli kući, otvorili smo kovertu i videli da se pored naših 50 evra nalazi još 500.

Želela je da mi pomogne teškoj situaciji, a ja ne mogu da opišem koliko sam srećna što je poznajem! Rečima ne bih mogla da opišem koliko je volim i koliko mi znači!

foto: Profimedia

(Kurir.rs, Foto: Profimedia)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) NESVAKIDAŠNJA SVADBA U SRBIJI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track