OTKRILA JE DA JOJ JE MLEKO IZ GRUDI PROMENILO BOJU KADA SE BEBA RAZBOLELA: Ostala je u šoku kada je čula razlog
Foto: Profimedia

MLEKO TADA MENJA BOJU

OTKRILA JE DA JOJ JE MLEKO IZ GRUDI PROMENILO BOJU KADA SE BEBA RAZBOLELA: Ostala je u šoku kada je čula razlog

Žena -

Mame koje doje decu znaju da boja mleka može u određenim situacijama da promeni boju. Primera radi, prvo mleko koje telo napravi je često narandžasto ili žuto jer je prepuno nutrijenata.

Majčino mleko menja boju i u zavisnosti od hrane, posebno ako u sebi imaju veštačku boju i zato nije neobično kada je ono plavo, zeleno, crveno ili roze boje.

Međutim, majčino mleko je zapravo mnogo složenije od prostog menjanja boje - pljuvačka bebe može da telu majke signalizira kada su joj potrebna određena antitela. Jedna majka, Ešli Čejs, nedavno je zabeležila ovu neverovatnu promenu boje kada je njena ćerka Eliot dobila groznicu.

Ešli se brinula o njoj i nastavila da pumpa mleko. Kada je uporedila novo mleko sa onim od prethodnog dana, shvatila je koliko je razlika velika. Isprva je bila zabrinuta bojom mleka, pa je konsultovala lekara koji joj je rekao da je to sasvim normalno.

foto: Profimedia

Zapravo, bilo je više od normalnog - bilo je neverovatno zdravo. Razlog za promenu boje mleka bila su dodatna antitela i mast koje je telo stvorilo kako bi pomoglo da Eliot bude bolje.

Kada je beba bolesna, mikroorganizmi iz njihovih usta mogu da se prebace do majčinih grudi i na taj način stimulišu odgovor njenog imunog sistema.

Na taj način, majčino mleko može da se menja u zavisnosti od infekcije koju beba ima.

foto: Profimedia

(Kurir.rs/Telegraf, Foto: Profimedia)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Male boginje na granici sa Srbijom! Proverite da li imate 6 simptoma ove zarazne bolesti!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track