DA VAM SE CEVI U KUĆI NIKAD VIŠE NE ZAPUŠE: Napravite prirodno sredstvo kojim ćete očistiti sve slivnike!
Foto: Profimedia

ZA KUHINJU I KUPATILO

DA VAM SE CEVI U KUĆI NIKAD VIŠE NE ZAPUŠE: Napravite prirodno sredstvo kojim ćete očistiti sve slivnike!

Žena -

Ako odvodi nisu sasvim protočni, a voda iz sudopere ili umivaonika otiče sporije nego što bi trebalo, ne treba odmah da posežete za hemikalijama koje često nisu baš jeftine a uz to i užasno smrde.

Tečnost koja će u potpunosti očistiti odvode možete da napravite i sami. Pošto je potpuno prirodna, sipajte je jednom nedeljno, a može se koristiti i za kuhinju i za kupatilo. SASTOJCI:

kuhinjski ubrusi 1/4 šoljice sode bikarbone 1/4 šoljice soli 1/4 šoljice praška za pecivo 2 šoljice proključale vode

foto: Profimedia

UPUTSTVO:

1. Navucite rukavice i ubrusima dobro očistite oko odvoda i sam odvod. 2. U posudi pomešajte sodu bikarbonu, so i prašak za pecivo. Kombinacija sode bikarbone i soli otopiće naslage i tvrdokornu prljavštinu, dok će prašak za pecivo očistiti gvožđe. Protresite mešavinu i polovinu sipajte u odvod. 3. Zatim sipajte kipuću vodu i pustite da mešavina deluje otprilike sat vremena. Zatim isperite hladnom vodom. 4. Ako ova magična mešavina nije proradila, dodajte šoljicu sode bikarbone i šoljicu vinskog sirćeta. Kada se pomešaju stvaraju penastu masu koja će sigurno u potpunosti odčepiti odvod. Za najbolje rezultate pustite da deluje preko noći pa ujutru sipajte kipuću vodu.

foto: Profimedia

(Kurir.rs/zadovoljna.hr)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

NOKTE UNIŠTITE DOK GA OPERETE: Uz ovaj super trik bez po muke ćete očistiti izgoreli tiganj!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track