KURIR TV UŽIVO SA SAJMA MEDIJA Doktor Kojić: Estetsku hirurgiju muškarci rade isto kao žene, evo šta oni traže
Foto: Printscreen

PROFESIONALNO I STRUČNO ODGOVORIO NA MNOGA PITANJA

KURIR TV UŽIVO SA SAJMA MEDIJA Doktor Kojić: Estetsku hirurgiju muškarci rade isto kao žene, evo šta oni traže

Žena -

Adria Media Group učestvuje na trećem Sajmu medija, a tom prilikom smo danas ugostili do. dr Sinišu Kojića, koji nam je govorio o prednostima i manama plastične hirurgije i planetarno popularnog antiejdžinga.

"Estetsku hirurgiju koriste i muškarci isto kao i žene. Oni najviše traže hirurgiju nosa, antiejdžing, stomak... Dok je kod žena najveći broj estetskih operacija grudi. Zatim su to hirurgija tela, nosa, lica... Žene imaju mnogo želja.", rekao je doktor Kojić.

"Postoperativni tok je najvažniji. Treba dobro objasniti kako da se ophode posle operacije da ne bi došlo do ružnog efekta", rekao je doktor i dodao da kod nas estetsku hirurgiju najčešće rade odobe od 25-40 godina.

Sve mlađe devojčice kojima se grudi još nisu ni razvile žele da operišu grudi, šta se dešava u takvim situacijama?

"Ja ne prihvatam takve operacije, ne operišem osobe mlađe od 18 godina. Naravno, osim u slučaju da je to iz zdravstvenih razloga, i to se radi uz potpis roditelja", rekao je doktor Siniša Kojić.

foto: Printskrin Youtube

Koliko traje jedna estetska operacija grudi?

"Kada se radi o standardnim operacijama, ona traje sat-sat i po. Pacijentkinje leže u bolnici a onda idu kući i dolaze na redovne kontrole", objasnio je doktor.

Doktor Kojić upozorio je sve na šta se prvo mora obratiti pažnja kada je antiejdžing u pitanju.

"Kada je u pitanju antiejdžing, najbitnija je sigurnost pacijenta. To ne može da se radi u kozmetičkim salonima, ne mogu da rade needukovani ljudi. Vrlo je važno da to rade plastični hirurzi, mogu dermatolozi i ostali koji se bave estetskom hirurgijom, ali moraju da budu doktori", rekao je on.

Kada su u pitanju smešme situacije doktor kaže da su dolazili na primer muškarci sa velikim nosem, pa traže da imaju nos kao Leonardo Di Kaprio, što nije moguće, pa na primer dođu žene koje žele da preteraju sa veličinom grudi, što bi izgledalo smešno, i to ne može", rekao je doktor pa onda dodao:

"Kada ih operišem i obiđem ujutru, obično mi pacijenti kažu "Jao, šta mi je ovo trebalo, a onda kada dođu posle mesec dana na kontrolu kažu "Šta ćemo sledeće".

Kako doktor tvrdi, estetska hirurgija je svima donela dobro, osim onih ljudi koji su radili kod nestručnih ljudi.

foto: Printskrin

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track