MELEM ZA SVE ŽENSKE PROBLEME: Ova biljka čini čuda za vaše zdravlje! EVO ŠTA SVE LEČI!
Foto: Profimedia

prirodni lek

MELEM ZA SVE ŽENSKE PROBLEME: Ova biljka čini čuda za vaše zdravlje! EVO ŠTA SVE LEČI!

Žena -

Hajdučka trava, u narodu poznata i kao sporiš, spada u red najlekovitijih biljaka, koja izuzetno blagotvorno deluje na sve ženske boljke.

Hajdučka trava je jedna od najvrednijih lekovitih biljaka, posebno aktuelna u zimskom periodu jer pomaže kod suzbijanja prehlade.

Njeno drugo svojstvo, koje su iskusile mnoge žene, bez obzira na redovne lekarske kontrole - hajdučka trava je odličan saveznik u borbi protiv gotovo svih ženskih oboljenja.

foto: Profimedia

Ima dugu istoriju upotrebe u domaćoj medicini, naročito za rane, posekotine i ogrebotine.

Primarne prednosti čaja od hajdučke trave leži u njegovoj sposobnosti da “otera” i spreči prehladu da se u potpunosti razvije.

Kolika je snaga hajdučke trave govori podatak da je, po predanju, još u trojanskom ratu, najveći grčki junak, Ahil, koristio ovu biljku za vidanje rana.

U narodnoj medicini Haljdučka trava ima izuzetno značajnu ulogu u lečenju ženskih boljki kao što su neredovne menstruacije, nepredvidivi valunzi i druge tegobe koje prate menopauzu, ali i upala jajnika, mioma te drugih bolesti materice, uključujući i najteža oboljenja.

foto: Profimedia

Ova biljka sadrži materije koje povoljno deluju na želudačnu sluzokožu, pa se čaj preporučuje za bolji apetit, za ublažavanje i lečenje gastritisa, kolitisa i grčeva u želucu i crevima. Kalijum kojim obiluje ova biljka podstiče rad bubrega, umiruje srce i ublažava simptome PMS-a.

Deluje blagotvorno i u kod različitih krvarenja - u želucu, crevima, krvarenja nosa, iz hemoroida, iskašljavanja krvavog ispljuvka, a veoma je efikasna i kod angine pektoris, reume i reumatskih bolova, bolesti slezine, jetre, pankreasa i kod žutice.

Priprema čaja od hajdučke trave:

Kašičicu hajudučke trave prelijte šoljicom vrele vode, ostavite da odstoji oko 10 minuta, a onda procedite. Nemojte piti više od dve šoljice dnevno.

(Kurir.rs/ 24.hr, Foto: Profimedia)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Soda bikarbona kao lek protiv prehlade: Pobedite grip u samo 3 koraka

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja