Nema kuće u čijem frižideru nećete naći kečap ili majonez - svakodnevno ih koristimo, uz sendviče, pomfrit, kobasice ili nešto sasvim drugo.
No, mi vam donosimo jednostavan recept za sos od sira zbog kog će svi ostali sosevi i kremasti umaci pasti u zaborav.
Sastojci:
200 g topljenog sira 10 ml zejtina 200 ml neutralne pavlake 3 kašike pinjola 50 g tvrdog sira začini po želji
Priprema:
Izrendati tvrdi sir. U maloj šerpi izmešati topljeni sir, zejtin i neutralnu pavlaku. Prokuvati ovu smesu na blagoj vatri do ključanja. Smanjiti vatru i dodati u sos tvrdi sir i začine po želji.
Prokuvati još tri minuta i isključiti.
Nežni preliv sa sirom je jedan od omiljenih dodataka raznim jelima. On obogaćuje jelo novim, pikantnim notama.
(Kurir.rs/Uspesnazena/Foto:Profimedia)