(RECEPT) ČINI ČUDA I SA NAJLOŠIJOM KOSOM: Napravite maske sa OVIM namirnicama i rezultat će vas ODUŠEVITI!
Foto: profimedia

NEGA

(RECEPT) ČINI ČUDA I SA NAJLOŠIJOM KOSOM: Napravite maske sa OVIM namirnicama i rezultat će vas ODUŠEVITI!

Žena -

Luk možda ne miriše najbolje, ali je idealan ukoliko imate problema sa kosom.

Sadrži sumpor koji jača koren, sprečava gubitak kose i podstiče rast, dok antibakterijske supstance štite kožu glave i sprečavaju pojavu peruti.

Za lepu, snažnu i zdravu kosu, najbolje je pripremiti maske od luka koje ćete koristiti jednom ili dva puta nedeljno.

foto: profimedia

Jednostavna maska od luka Isecite luk i istisnite sok. Masirajte skalp sokom od luka, stavite kosu u topli peškir, sačekajte pola sata i operite šamponom.

Luk i ulje Takođe, za ovu masku iscedite sok od luka, dodajte ulje koje odgovara vašoj teksturi. Možete koristiti i nekoliko kapi esencijalnog ulja lavande ili ruzmarina. Nanesite na kožu glave, sačekajte sat vremena i operite kosu šamponom.

Luk, maslinovo ulje i kokosovo ulje Stavite u posudu kašiku maslinovog ulja, kašiku kokosovog ulja i sok luka. Nanesite smesu na vrhove, a ne na skalp. Sačekajte dva sata i operite kosu šamponom. Maska će ojačati i sprečiti oštećenje krajeva kose. Ova maska je posebno pogodna za suvu kosu.

foto: profimedia

Luk, pivo i kokosovo ulje Pomešajte čašu piva sa dve kašike kokosovog ulja i sokom od jednog luka. Nanesite masku na kosu, sačekajte jedan sat, a zatim operite šamponom. Kosu možete umotati u topli peškir za bolju apsorpciju hranljivih materija. Luk i med

Sok luka pomešajte sa istom količinom meda. Nanesite masku na kosu i sačekajte sat do dva. Nakon šamponiranja, isperite mešavinom vode i limunovog soka. Maska podstiče rast kose i daje joj sjaj.

foto: Profimedia

(Kurir.rs, Foto: Profimedia)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Oni su najveći neprijatelji vaše duge i bujne kose: 5 mitova u koje slepo verujemo (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track