NE ŽELITE DA ZASENITE MLADU, A NI DA VAS DRUGI ŠOKIRANO GLEDAJU: Sezona je venčanja, a evo kako da se VRHUNSKI obučete!
Foto: Profimedia

SAVETI

NE ŽELITE DA ZASENITE MLADU, A NI DA VAS DRUGI ŠOKIRANO GLEDAJU: Sezona je venčanja, a evo kako da se VRHUNSKI obučete!

Žena -

Krenula je sezona venčanja. Neka (ne)pisana pravila već odavno su poznata: nije primereno belo, nije poželjno zaseniti mladu, poželjna je svečanija toaleta... Ipak, kako biti siguran da nećete pogrešiti s odabirom?

1. Mnoge mlade imaju poprilično jasnu viziju kakvo venčanje žele te koja bi pravila volele da se ispoštuju. U svakom slučaju, nipošto se nemojte ustručavati otvoreno da pitate mladu postoji li kodeks oblačenja kojeg treba da se pridržavate i postoje li boje, uzorci ili krojevi. Ako vam mlada iznese određene zahteve, barem vam odabir neće biti toliko komplikovan, a ako je mladi svejedno, držite se naših saveta.

A post shared by Mariana Oltra (@bridalab) on

2. Elegantne i prefinjene koktel haljine decentnih tonova uvek su poželjan odabir. Isključene nisu ni bogate nijanse poput smaragdne, boje vina, boje jantara ili kraljevski plave, no ono s čime biste trebali biti na oprezu jesu dezeni Svakako treba izbegavati napadne poput životinjskih, a najbolji odabir su nežni floralni dezeni.

A post shared by Ian Mccavish (@ianmccav) on

3. Što se dužine haljine tiče, sve zavisi od ukusa, samog venčanja, kao i od lokacije na kojoj se venčanje održava. Najprimerenije dužine su one koje su lagano iznad kojena, kao i dužina malo ispod kolena, a izbegavajte kratke haljinice i suknjice. Venčanja su svečane prilike i vaša odeća treba da bude u skladu s tim, sofisticirana i elegantna; svakako sofisticiranija od odeće za noćni klub. Još jedna stvar koju biste trebali izbegavati jesu krinoline i haljine s mnoštvom tila. Ovakve haljine, koliko god bile slatke i neodoljive, nisu primerene za venčanja, osim ako ste mlada. Dakle, princeza krojeve prepustite njima. 4. Ukoliko ste pozvani na nešto neformalnije venčanje koje se npr. održava na plaži, u parku, šumi, ili bilo gde u prirodi, svakako razmislite o lepršavim maksi haljinama uz koje će odlično pristajati ravne sandale ili balerinke kakve takva lokacija zahteva. Obuća, bez obzira na mesto održavanja venčanja treba da bude dovoljno udobna da u njoj možete bez problema izdržati celonoćno plesanje, pa ako nemate iskustva u nošenju visokih potpetica, radije ih izbegavajte, a posebno nestabilne modele s visokom i tankom petom.

A post shared by Lesya_O (@olesya_mironova_d) on

Kurir.rs/Cosmopolitan.hr, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track