40 GODINA SE PRETVARALA DA JE MUŠKARAC: Zbog tradicije nije smela da radi
Foto: Jutjub

Spasila je ćerku

40 GODINA SE PRETVARALA DA JE MUŠKARAC: Zbog tradicije nije smela da radi

Žena -
Kako bi sebe zaštitila od muškaraca i njihovog maltretiranja zbog toga što sam žena koja radi, rešila sam da postanem muškarac, ispričala je Sisi Abu Dao

Egipatska udovica bila je prerušena u muškarca 40 godina kako bi mogla da radi i prehrani ćerku.

Vlada grada Luksora odala je počast Sisi Abu Dao (64), za "najbolju majku" jer ne samo što se godinama oblačila u mušku garderobu, već je radila sve moguće poslove počev od čišćenja cipela na ulici.Sisi je ispričala iskreno svoju priču za egipatsku televiziju.

Dok je bila u drugom stanju, njen suprug je umro. Od tog trenutka ona je stavila turban na glavu i počela da se oblači kao muškarac kako bi uspela da nađe posao i da ne bude "na tapetu" kao žena koji radi. Više je volela da radi nego da prosi po ulici.

Njena zarada je prehranjivala njenu ćerku, a sigurno će i unučiće.

- Volela sam da radim teške poslove kao što je nošenje cigli i džakova cementa, kao i čišćenje cipela, rekla je Sisa i dodala:

- Kako bi sebe zaštitila od muškaraca i njihovog maltretiranja zbog toga što sam žena koja radi, rešila sam da postanem muškarac.

Radila je u obližnjim selima gde je niko ne bi prepoznao.Njena ćerka kaže da se Sisi budila svako jutro oko 6 sati da čisti cipele na železničkoj stanici u Luksoru.

(Nydailynews.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track