5 FAZA KROZ KOJE SVAKA VEZA PROLAZI: Od zanesenosti do prave ljubavi, u kojoj ste vi?
Foto: Profimedia

Pronađite se

5 FAZA KROZ KOJE SVAKA VEZA PROLAZI: Od zanesenosti do prave ljubavi, u kojoj ste vi?

Žena -
Svaka ljubav prolazi kroz pet faza, počev od poletne zaljubljenosti do one prave ljubavi

Verovali ili ne, tuga i intimnost ogledaju se jedno u drugom – intenzitet, sumornost, dobitak i gubitak. Iako ne postoje tipični parovi, svaka veza prolazi kroz faze intimnosti. I kao kod tuge, ove faze se ne dešavaju se uvek sledećim, konketnim redosledom. U kojoj fazi je vaša veza?

Zanesenost. Faza koja je tako divna i kojoj je tako teško odoleti. Hormoni i logika se veoma retko poklapaju pa u ovoj fazi očekujemo da se druga strani javi svaki čas (proveravanje telefona, elektronske pošte, društvenih mreža), gubimo apetit i masu drugih stvari.

Sletanje. Faza koja obično prati zanesenost i koja može biti i pomalo zastrašujuća, jer stvari vidimo jasnije. Faza koja ujedno može biti i gorka i slatka, posuta ružama ili trnovita. Faza u kojoj uočavate da osoba u koju ste zaljubljeni i nije savršena, ali vam baš odgovara što je takva kakva je.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Pokopavanje. Do ove faze dolazi kada sve stvari koje treba da uradite ili radite direktno utiču na vašu vezu. Pre nego što ste se snašli, razgovori se uglavnom odnose na stvari kao što su (primera radi) održavanje doma, problematika na poslu ili komunikacija sa rodbinom. Ova faza nikako nije loša, jer ona pokazuje da je veza stvarna i da ste svakodnevno svesni njenog postojanja.

Reoblikovanje. U ovoj fazi, zapravo, dolazi do shvatanja kakva je vaša veza zaista. Postajete svesni njenih mana, ali i dobrih strana. Može se reći da je ova faza i jedna vrsta buđenja, jer shvatate da je vaša veza vama sveta i značajna, bez obzira šta drugi rekli ili mislili.

Ljubav. Na kraju, sve se svodi na ovu zadnju fazu, zar ne? Faza u kojoj se osećate blagosloveno, srećno i blaženo. U njoj može doći do trzavica, ali one su sporadične i rešavate ih u hodu. Svesni ste da ste sa osobom do koje vam je najviše stalo na svetu i ne biste je menjali za sva ovozemaljska blaga. Faza prave ljubavi počinje da cveta negde oko pete godine veze; ostalo je rotiranje (nekad brzo, a nekad sporo) drugih faza.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

(minimagazin.info)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track