5 saveta za kupovinu i čuvanje crnog luka
Foto: Shutterstock

Kulinarske tajne

5 saveta za kupovinu i čuvanje crnog luka

Žena -
Pogledajte kako da izaberete najbolji crni luk i kako da iskoristite sav njegov potencijal.

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Stvar ukusa Crni luk je jedan od najstarijih lekovitih začina na svetu, nezamenljiv u svakoj kuhinji. Pročitajte o čemu treba voditi računa pri kupovini i čuvanju ovog povrća.Pri kupovini crnog luka treba birati glavice koje su čiste i dobro oblikovane, vrat glavice luka ne bi trebao da bude otvoren, dok bi ljuska trebalo da bude pripijena, a ne hrskava i lomljiva.Čuva se na sobnoj temperaturi, na tamnom i prozračnom mestu.

Luk ne bi trebalo stavljati uz krompir jer će izgubiti vlažnost i pre će se pokvariti.Termički obrađen luk može se čuvati nekoliko dana u zatvorenoj plastičnoj posudi, dok u metalnim posudama gubi boju.Naseckan luk se može zamrznuti, bez prethodnog blanširanja, ali zamrzavanjem gubi na intenzitetu ukusa.U sirovom stanju crni ili ljubičasti luk izvrstan je kao dodatak salatama, hladnim sosovima, sendvičima, uz meso s roštilja...SA SAJTA STVAR UKUSA PREPORUČUJEMO JOŠ:Narodni lekovi od crnog luka8 namirnica za brži rast koseKoristite beli luk kao lek? Izbegnite ove greške5 razloga da češće jedete beli pasuljZbog čega ne treba da bacate proklijali beli luk

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track