7 razloga zašto je prva trudnoća najbolja
Foto: Shutterstock

Prvi put u drugom stanju

7 razloga zašto je prva trudnoća najbolja

Žena -
Evo liste razloga zbog kojih treba da uživate u čarima prve trudnoće...

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Yumama.comDrugo stanje je subjektivna stvar i razlikuje se od osobe do osobe. Neke žene imaju sreće: šetaju svoj slatki, okrugli stomačić i imaju neki neopisivi sjaj. Plus, tvrde da se nikada nisu osećale lepše. Iako nisu sve trudnice te sreće, sve majke (koje imaju više dece) saglasne su u jednoj tvrdnji - najbolja trudnoća je prva trudnoća. Evo i zbog čega...

1. Nemate drugu decu kojom treba da se bavite.

Kada očekujete svoju prvu bebu, ne postoji ni jedna druga briga koju treba da brinete. Nemate mališane koji se bude tokom noći ili traže palačinke u šest ujutru. Takođe, niko ne kuca na vrata od kupatila dok ste iznad wc šolje i ne zapitkuje vas šta radite i da li može da vidi.

2. Možete da se odmarate koliko god želite.Trudna žena je umorna žena, a trudna žena koja može da odspava popodne je srećna žena. Zato iskoristite ovaj mali luksuz, jer kada jednom postanete mama, nećete spavati toliko. A možda i nikako.

3. Moći ćete da nosite ne-trudničku odeću duže.

Kada zatrudnite prvi put, nećete moći da dočekata da stomačić počne da se vidi, a iščekivanje se uvek oduži. Međutim, to je dobra stvar, zato što ćete manji deo trudnoće provesti u odeći za trudnice (ovo ćete shvatiti tek kada rodite drugo ili treće dete).

4. Sve te stvari koje ćete osetiti prvi put.Prevrćite očima koliko god želite, ali neki trenuci u trudnoći su zaiste magični - kada čujete otkucaj srca vaše bebe ili kada se ritne prvi put, zatim snimak sa prvog ultrazvuka... To se ne zaboravlja!

5. I svi drugi će biti uzbuđeni.

Svi vaši prijatelji i članovi porodice biće potpuno oduševljeni. Svi će vas pitati kako ste, pipkati vam stomak i slično. Već kod sledeće trudnoće, entuzijazam i vaš, ali i vaše okoline će se smanjiti.

6. Dobićete brdo novih stvari.Od prevelike sreće kupovaćete i ono što vam nije neophodno. Tako da ćete završiti sa brdom suvišnih stvari. Dobra vest je da ćete ih možda iskoristiti kada rodite drugu bebicu.

7. Svi će vam ugađati.

Nudiće vam pomoć gde god da se nalazite - u prevozu, u pošti, ali i u kući. Bićete u centru pažnje, iskoristite taj momenat. Jer kada sledeći put budete u drugom stanju, a za ruku budete vodili svog mališana, verovatnoća da će vam iko ponuditi pomoć je minimalna.Uživajte!Sa sajta Yumama.com preporučujemo još:5 nelagodnosti zbog kojih trudnice ne vole što su trudneTrudnoća iz ugla bebe: "Mama, bila si sjajna!"Prva i druga trudnoća - sličnosti i razlike7 stilskih trikova za trudnicePromene u trudnoći: Trudnički stomačić me je naterao da...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track