9 trikova koji smanjuju bol tokom depilacije
Foto: Profimedija

Saveti

9 trikova koji smanjuju bol tokom depilacije

Žena -
Oko pola sata pre odlaska na depilaciju popijte tabletu protiv bolova

Depilacija voskom jedna je od najpopularnijih metoda uklanjanja dlačica. Međutim, ova tehnika može da bude poprilično bolna i neugodna. Kako bi vam olakšali posao, donosimo 9 jednostavnih trikova koji značajno ublažavaju bol.1. Mala površina kožeAko depilirate noge, krenite s područjem oko gležnjeva, ako krećete od ruku prvo obradite područje iznad zgloba šake. Manja površina olakšat će vam posao i detaljnije ukloniti dlačice, a bol će biti značajno manja.

2. Tableta protiv bolovaOko pola sata pre odlaska na depilaciju popijte tabletu protiv bolova. Ona će značajno da podići prag bola i time vam pomoći da lakše prebrodite depilaciju.

3. Hladan oblog za kožuKockice leda zamotajte u najlon pa stavite u krpu. Krpom trljajte područje koje ćete depilirati dok ne osetite da vam je koža lagano otupila na podražaje. Led će delovati poput analgetika jer će vam taj deo utrnuti i tako povećati vaš prag boli.4. Piling kožePre nego krenete s depilacijom napravite lagani piling kože. Na taj način ćete ukloniti mrtve ćelije kože te omogućiti dlačici da lakše izađe, a time sebi olakšati posao i smanjiti bol tokom depilacije.

5. Izbegavajte preduge dlačiceDlačice na telu duže od 6 do 7 milimetara pre depilacije trebalo bi skratiti. Duga dlaka značajno će pojačati bol prilikom depilacije, a postoji opasnost od pucanja folikula zbog čega depilacija neće biti potpuno uspešna.

6. Recite zbogom žiletima Ako želite da telo depilirate voskom zaboravite na žilete i ostanite verni vosku. Brijanjem dlaka raste oštro zbog čega prva depilacija voskom možda neće biti toliko uspešna. Međutim, pošto ste probili led, dlačice će rasti puno tanje i time vam olakšati sledeću depilaciju i smanjiti bol.

7. Koristite obe rukeKako bi postupak depilacije bio što uspešniji i manje bolan, koristite obe ruke. Pošto nanesete traku za depilaciju na kožu, jednom rukom zategnite kožu i držite je zategnutom, a drugom rukom povlačite traku s voskom.

8. Izbegavajte one dane u mjesecuDepilaciju ne bi trebalo da radite tokom dva dana pre i nakon mesečnice. U tom razdoblju prag bola je najniži zbog čega depilacija može biti prava muka.

9. Nakon depilacijeKako bi sprečili iritacije na koži, 24 sata posle depilacije izbegavajte odlazak na sunce, aromatizirane losione ili one koje sadrže alkohol, usku odeću.

(zadovoljna.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track