Ovaj tekst je preuzet sa sajta Stvar ukusa I pica može biti zdrav obrok ako se za testo i fil izaberu pravi sastojci. Zbog toga vam predstavljamo jednostavan recept za zdraviju verziju testa za picu. Ovo testo će vam pružiti lep obrok, dosta biljnih vlakana i malo kalorija. Možete ga umesiti, zamrznuti i iskoristiti u roku od mesec dana.Potrebno je:3/4 šolje tople vode7 g suvog kvascapola kašičice šećera130 g brašna od celog zrna žitarica130 g belog brašna1,5 kašika maslinovog uljakašičica soliPomešajte vodu, kvasc i šećer i ostavite da se kvasac aktivira, oko 10 minuta. Nadošlom kvascu dodajte obe vrste brašna, maslinovo ulje i so i dobro zamesite testo. Po potrebi možete dodati još brašna ili vode kako biste dobili glatko tetsto. Formiranu loptu od testa stavite u činiju, prekrijte providnom folijom i ostavite da nadođe, oko sat vremena.Nadošlo testo podelite na četiri jufke i oklagijom svaku razvucite u željeni oblik i veličinu. Razvučeno testo stavite u zamrzivač na 10 minuta, a zatim ga filujte po želji i ispecite. SA SAJTA STVAR UKUSA PREPORUČUJEMO JOŠ:8 saveta za pripremu ukusne piceKako da napravite mocarela sirNapravite testo za picu za 10 minutaSavršen recept za testo za picu i štapiće sa siromOriginalni bolonjeze sos
Foto: Shutterstock
Kulinarske tajne
BRZO I LAKO: Kako da napravite zdravo testo za picu
Žena -
Evo recepta za zdraviju verziju omiljenog italijanskog specijaliteta