DA LI JE UV LAMPA ŠTETNA: Evo šta bi trebalo da znate ako volite gel na noktima
Foto: Profimedia

Gel manikir

DA LI JE UV LAMPA ŠTETNA: Evo šta bi trebalo da znate ako volite gel na noktima

Žena -
Doktorka preporučuje da se pre izglaganja ruku UV svetlosti na kožu šaka nanese krema sa zaštitnim faktorom

Gel manikir je verovatno jedna od najlepših stvari koje žene čine za sebe. Sa gelom ste dve nedelje sigurni da će vaši nokti izgledati savršeno bez oštećenja, ali ova nova tehnologija ima i neke mane.

Dok ovi manikiri mogu da izgledaju prelepo, UV izlaganje i gel mogu da oštete vaše nokte.

Da li je UV izlaganje problem?Način na koji gel manikir funkcioniše je taj da se boja suši ispod UV svetla. Ovo je proces koji se ponavlja nekoliko puta i on čini lak tvrdim i dugotrajnim. Da li je loše za kožu vaših ruku da se izlažu ovoj svetlosti?

Znamo da UV svetlost nije dobra a doktorka Hajdi Valdorf, direktor laserske i kozmetičke dermatologije na „The Mount Sinai“ medicinskom centru u Njujorku, kaže da to postoje slučajevi raka kože kod čestih korisnika UV lampi.

"U koliko često koristite UV svetlost, rizik može da se poveća", rekla je Valdorf.

Doktorka preporučuje da se pre izglaganja ruku UV svetlosti na kožu šaka nanese krema sa zaštitnim faktorom. Mada ovo ne može u potpunosti da zaštiti ruke, zato što se pri ovoj vrsti manikira prsti čiste zbog gela.Kako izgledaju nokti kada se gel skine?Skidanje gela može da predstavlja pravi problem. Nokti se na 10 minuta potapaju u aceton, i namotavaju folijom. Stanje noktiju posle toga je užasno. Kada se gel skine, nokti su slabi, tanki i iskrzani. Lako pucaju i užasno izgledaju.Džin Sun Koi, ekspert za manikir i dizajnerka, nije veliki fan gelova za nokte.

"Ne volim činjenicu da se nokti osuše, a to vremenom čini nokte slabim i krtim, pa se lako lome", rekla je Sun Koi.

Međutim, ona misli da je gel dobar zato što je dugotrajan i štedi vreme. Predlaže da gel koristite kada idete na odmor ili za specijalne prilike."Mažite nokte sa vitaminom E dok imate gel na noktima", rekla je Sun Koi.

Foto profimedia
Foto profimedia

(fashionista.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja