DO VITKE LINIJE BEZ ODRICANJA: Pridržavajte se ovog pravila i možete da uživate u hrani
Foto: Shutterstock

Saveti

DO VITKE LINIJE BEZ ODRICANJA: Pridržavajte se ovog pravila i možete da uživate u hrani

Žena -
U moru dijeta, ali i moćnih saveznika vitke linije, ovaj se izdvaja zbog neverojatne lakoće primene. Ne zahteva vežbanje i posebno odricanje već podrazumeva samo unos određenog napitka.

Prilikom topljenja kilograma jedan od najvećih saveznika je voda, koja pomaže da isperete telo od toksina i viška masnoće. Voda će dostojno zameniti gazirane i slatke napitke i pomoći vam da kilogrami nestanu bez dodatnih napora.Zanimljive su i preporuke nekih stručnjaka koji upozoravaju da često brkamo osećaj gladi i žeđi.

Ukoliko se budete držali ova tri sveta, primteićete kako se vaši kilogrami polako tope.

Čaša vode pre jela - Dijetetičarka Emili Dubioski savetuje da, kada nas uhvati glad, popijemo 2 dl vode i pričekamo 10 minuta. Tek nakon tog mini tekućeg trika videćemo jesmo li zaista bili gladni, ili samo žedni.

Čaša vode nakon jela - Metabolizam ćete ubrzati ako popijete čašu vode tokom jela i još jednu nakon jela. Efekti koje čaša vode ima na metabolizam osete se već 10 minuta nakon što je popijete, a najveće ubrzanje metabolizam dobija oko 30 – 40 minuta nakon što smo uneli tečnost u organizam.

Blagotvornost vode - Osim toga, telo se sastoji od gotovo 70 posto tečnosti, a funkcije koje one obavljaju u telu su bezbrojne. Utiču na probavu, apsorpciju hranjivih stvari, cirkulaciju krvi, ali i na održavanje telesne temperature.Dovoljna količina vode je ključna u borbi protiv kilograma. Ne zahteva nikakvo odricanje, samo kontrolu redovnog unosa tečnosti koja će pomoći telu da lakše otopi višak.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track