DOMAĆICE, STIŽE POMOĆ: 3 rešenja za brzo pranje prozora bez tragova
Foto: Profimedia

Super trikovi

DOMAĆICE, STIŽE POMOĆ: 3 rešenja za brzo pranje prozora bez tragova

Žena -
Ako želite brzo i lako da očistite bilo koju staklenu površinu u vašem domu upotrebite ova tri super trika

Pranje prozora mnogima predstavlja pravu muku, a beli tragovi i mrlje koji ostaju nakon pranja nisu nimalo lep prizor.

Ako želite brzo i lako da očistite bilo koju staklenu površinu u vašem domu upotrebite ova tri super trika.

1. Destilovana umesto obične vode

Voda je u većini gradova tvrda i sadrži velike količine kamenca i minerala koji je odgovoran za bele tragove koji ostaju na staklenim površinama nakon čišćenja.

Upravo zbog toga destilovana voda je bolji izbor. Pre nego što upotrebite sredstvo za pranje stakla, površinu prebrišite sunđerom namočenom u destilovanu vodu.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

2. Sirće umesto sredstva za čišćenje

Alkoholno sirće je savršen dodatak salati, ali i izvrtan saveznik u čišćenju stana i pranju prozora. Bočicu s raspršivačem napunite s alkoholnim sirćetom i vodom u razmeri 50:50 (pola-pola). Prozore dobro naprskajte i prebrišite, a ako su jako prljavi postupak ponovite još jednom.

3. Čarobna krpica umesto papira

Kod pranja prozora i drugih staklenih površina vrlo je važan završni deo - krpica za sušenje. Najveća greška je brisanje prozora krpom za suđe ili papirim ubrusima jer oni za sobom ostavljaju dlačice koje ne želimo videti na čistom prozoru. I dok je nekada novinski papir bio definitivno broj jedan, danas posao možete odraditi puno lakše uz pomoć takozvane čarobne krpe.

Reč je o višenamenskoj krpi napravljenoj od mikro vlakana koja savršeno brzo i lako upija vlagu. Krpom možete prebrisati ostatke vode, ali i ispolirati oprani prozor. Nakon što se osuši staklo suvom čarobnom krpom još jednom detaljno prebrišite. Ona će ukloniti i najmanje tragove mrlja od vode.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

(zadovolja)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja