DORUČAK NIKAD NIJE BIO LEPŠI: Slasni mafini sa slaninicom i jajima
Foto: Shutterstock

Neverovatno

DORUČAK NIKAD NIJE BIO LEPŠI: Slasni mafini sa slaninicom i jajima

Žena -

Kada jednom probate slane mafine, nećete moći da prestanete da ih jedete.

Doručak je najvažniji obrok u toku dana, to znamo. Međutim, mnogi se odlučuju da preskoče ovaj obrok ili pojedu nešto na putu do posla sa kioska brze hrane ili iz pekare.Ni jedna ni druga opcije nisu dobre. Zato vam mi predstavljamo fenomenalan recept za slane mafine a najbolji deo je što vam treba samo 15-ak minuta za njihovu pripremu.

Sastojci

  • Slaninica tanko sečena
  • Tost hleb
  • 1 jaje
  • Rendani kačkavalj
  • So i biber (po ukusu, imajte u vidu da je slanina već slana)
  • Malo svežeg peršuna

Priprema

Iz kriške tost hleba čašom izvadite sredinu kako biste dobili oblik kruga. Ako želite, umesto čaše možete koristiti i modle za kolače raznih oblika. Hleb prekrijte rendanim kačkavaljem, pa zajedno stavite u tepsiju za mafine. Ukoliko nemate tepsiju, možete ih peći u papirinm korpicama za kolače.

Zatim, kratko ispržite slaninu u tiganju, pa listove slaninice ređajte po ivici tepsije. Najbolje je da kupite već isečenu slaninu jer su takvi listovi veći, potrebna su vam dva parčeta kako biste napravili krug u kalupu za mafin.

Preko svega toga, u sredinu staviti jaje i začiniti sa malo soli i bibera. Mafine stavite da se peku u rerni na 200 stepeni oko 10 minuta, a kada budu gotovi možete ih posuti listićima peršuna.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track