Dovoljno je da pojedete samo jednu bananu dnevno: Evo šta će se dogoditi!
Foto: Shutterstock

REŠAVA MNOGE PROBLEME

Dovoljno je da pojedete samo jednu bananu dnevno: Evo šta će se dogoditi!

Žena -
Velike količine gvožđa u bananama omogućavaju i stimulišu proizvodnju hemoglobina te na taj način smanjuju šanse oboljenja od anemija, ali i pomažu u izlečenju

Ovaj tekst je preuzet sa portala StilBanana je tropsko voće koje je mnogima omiljeno, ali većina ljudi nije ni svesna koliko su banane zdrave!One mogu pomoći kod mnogih zdravstvenih stanja, zato je i te kako poželjno da pojedete barem jednu dnevno!

DepresijaPrema istraživanju sprovedenom na ljudima koji pate od depresije, mnogi su se osećali bolje nakon jedenja banane. Razlog je sastojak triptofan, vrsta belančevine koju telo pretvara u serotonin, tzv. hormon sreće, koji opušta, poboljšava raspoloženje i čini nas srećnijima.PMSZaboravite na pilule, jedite banane. Vitamin B6 kojime banana obiluje reguliše nivo glukoze što direktno utiče raspoloženje.AnemijaVelike količine gvožđa u bananama omogućavaju i stimulišu proizvodnju hemoglobina te na taj način smanjuju šanse oboljenja od anemija, ali i pomažu u izlečenju.

Krvni pritisakOvo jedinstveno voće obiluje kalijumom, a sadrži malo soli, što je idealna razmera u borbi protiv visokog krvnog pritiska. Čak je i Američka agencija za hranu i lekove potvrdila da ovi plodovi mogu biti korišćeni za proizvodnju lekova i drugih sredstava u borbi protiv moždanog udara i povišenog krvnog pritiska.

MozakDve stotine učenika Tvikenham škole u Engleskoj su čitavu godinu, s ciljem da lakše završe ispite, jeli banane za doručak, užinu i ručak. Pokazalo se da je ovo dovelo do toga da učenici bolje i lakše uče jer su pažljiviji zahvaljujući kalijumu iz banana.ZatvorBogate vlaknima banane pomažu u normalnom radu creva bez upotrebe laksativa.MamurlukJedan od najbržih načina umanjivanja mamurluka jeste banana milkšejk, zaslađen medom. Banana umiruje stomak i uz pomoć meda nadoknađuje nivo šećera u krvi, a mleko umiruje i hidrira organizam.

GorušicaBanane svojim sastojcima prirodno deluju protiv kiselosti organizma, što ih čini idealnim saveznikom u borbi protiv gorušice.Jutarnja mučninaBanana kao užina pomaže u održavanju idealnog nivoa šećera u krvi čime direktno umanjuje šanse za jutarnje mučnine.

Ujed komarcaPre nego posegnete za kremama i drugim sredstvima za umirivanje nakon uboda, protrljajte mesto uboda unutrašnjom stranom kore banane. Mnogi su potvrdili da je olakšanje neverovatno i da se smanjuje otok i iritacija.NerviBanane obiluju B vitaminom koji umiruje nervni sistem. Umesto obrađene preslatke i masne hrane, u stresnim trenucima ili posle njih, organizmu je neophodno osigurati nivo šećera u krvi za šta su banane idealne kao izvor ugljenih hidrata.

ČirBanane se koriste kao hrana koja pomaže kod crevnih oboljenja zbog svog mekog sastava i glatkoće. To je jedino voće koje je dozvoljeno jesti bez opasnosti čak i kod najtežih oblika oboljenja. Banane neutrališu kiselost organizma i umanjuju nadraženost, stvarajući oblogu u unutrašnjosti želuca.Kontrola temperatureU mnogim kulturama banane se koriste kao sredstvo za rashlađivanje, čak i kod trudnica. Na Tajlandu trudnice jedu banane kako bi bile sigurne da će se beba roditi s normalnom temperaturom.Pogledajte još na portalu Stil:12 dana jela samo banane: Žena opisala neverovatnu transformaciju celog tela! (VIDEO)Sam smislio dijetu i smršao 20 kilograma: Banane su mu najbolji saveznici!Decenijama uspešno leči reumu i giht: Narodni lek iz 1967. godine!Za zdravlje i duži život: Terapija sodom bikarbonom!Rešenje za veliki ženski problem: Domaći čaj koji vraća hormone u ravnotežu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track