Evo kako da razgovarate sa zaljubljenom tinejdžerkom!
Foto: Profimedia

Setite se svoje mladosti

Evo kako da razgovarate sa zaljubljenom tinejdžerkom!

Žena -
Otvoren razgovor je najbolja podrška i pomoć koju možete i morate da joj pružite kao

Svoju šesnaestogodišnju ćerku ste "uhvatili" kako se u blizini ulaza u zgradu ljubi sa dečkom. I sve to vam možda ne bi toliko smetalo, da se ljubljenje, grljenje i "rad ruku" nisu dešavali naočigled svih prolaznika, komšija, uključujući i vas. Važno je da ozbiljno popričate s njom o ponašanju, jer zaljubljenost nije izgovor.

Psiholozi savetuju da primenite isti princip kao kada je bila mala devojčica. Tada ste joj autoritativno rekli da nije pristojno da čačka nos pred svima i ona je to usvojila. Sada postupite isto i podsetite je da ste i vi nekada imali 16 godina i bili zaljubljeni. Strastveni izlivi nežnosti nisu pokazatelj ljubavi, već nedostatka kućnog vaspitanja.

Ona će verovatno biti ljuta, uvređena i postiđena, neće vam reći "hvala na savetu", ali će vas najverovatnije poslušati.

Naravno, ovakvo ponašanje vaše tinejdžerke sigurno će vas navesti da se zapitate šta radi sa dečkom kada su sami, pa proverite da li su seksualno aktivni, predočite joj sve posledice i predložite da odete s njom kod ginekologa.

Otvoren razgovor je najbolja podrška i pomoć koju možete i morate da joj pružite kao roditelj. Čak iako vaša ćerka nije stupila u intimne odnose, najverovatnije razmišlja o tome, a prvi put je važan događaj i ostavlja trag u kasnijem emotivno-seksualnom životu.

(Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track