(FOTO) PRIPREME ZA USKRS: Ukrasite jaja tehnikom ombre
Foto: Ohsoverypretty

Uradi sam

(FOTO) PRIPREME ZA USKRS: Ukrasite jaja tehnikom ombre

Žena -
Uskršnja jaja iz godine u godinu sve više liče na mala remek-dela. Uz malo mašte nestaju granice! Evo kako možete napraviti ombre jaja...

Ovaj tekst preuzet je sa sajta Lisa Napravite s lakoćom ombre jaja koja će ukrasiti vašu trpezu tokom praznika!Skuvajte jaja i ostavite ih da se ohlade i osuše. U plitku činiju sipajte oko prst do dva vode i dodajte jestive boje u nijansi po želji.

Foto: Ohsoverypretty
Foto: Ohsoverypretty

Uzmite jaje u ruku i donji deo umočite u boju sve do dna te držite oko 1 minut (ili malo duže, po potrebi) sve dok ne dobijete željenu jačinu nijanse.Nakon toga u posudu sipajte još toliko vode koliko ste isprva sipali, pa ponovno umočite jaje do dna te ga tako držite oko 30 sekundi (ili po potrebi nešto duže).

Foto: Ohsoverypretty
Foto: Ohsoverypretty

Nakon što ste dobili i drugu nijansu, ako nije prešla polovinu jajeta ponovite postupak.Pošto obojite jaje preko polovine ostavite ga u posudi pa ulijte vode dok ga u potpunosti ne prekrije. Ostavite da odstoji još 10 do 20 sekundi. Nakon toga izvadite jaje i ostavite da se osuši i dobili ste iznijansirano ombre jaje!

Foto: Ohsoverypretty
Foto: Ohsoverypretty

Izvor: Zadovoljna Foto: Ohsoverypretty

Sa sajta Lisa pročitajte još:

Uradi sam: ukrasna korpa za uskršnja jaja i slatkiše (FOTO)

Pripreme za Uskrs: 8 predloga prirodnih boja za jajaPripreme za Uskrs: fabrika u Nemačkoj ofarba 100.000 jaja dnevnoPripreme za Uskrs: prugasta jaja uz pomoć gumice za kosu (FOTO + VIDEO)Uradi sam: ispletite od novina ukrasnu korpu za stare činije i saksije (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track