IMATE LI ĆERKU ILI SINA? Od toga može zavisiti uspeh vašeg braka!
Foto: Profimedia

Neobično istraživanje

IMATE LI ĆERKU ILI SINA? Od toga može zavisiti uspeh vašeg braka!

Žena -

Koliko god da se vadite na savremeno doba i moderna razmišljanja kada izražavate stav o polu deteta koje želite da imate, duboko u vama još uvek čuči razmišljanje da je bolje dobiti sina nego ćerku. Neke stvari se nikada neće promeniti.

U prošlosti se rađanje sina umesto ćerke smatralo velikim uspehom. Negde je to i danas slučaj, piše Independent.

Za potrebe najnovijeg istraživanja, koje je sproveo profesor ekonomije Gordon Dal s Kalifornijskog univerziteta u San Dijegu, analizirani su podaci popisa stanovništva SAD-a, pa je otkriveno da će muškarci češće da zaprose ženu ako je trudna s dečakom, kao i da su manje šanse da će se par razvesti ako je njihovo prvorođeno dete muško.

Odvojeno istraživanje, sprovedeno na Univerzitetu u Majamiju pokazalo je da kod parova koji imaju sina postoji veća verovatnoća da će i dalje biti u braku tri godine posle rođenja sina, nego oni sa ćerkom.

U SAD-u 64 odsto dečaka, uzrasta između 11 i 14 godina, živi sa svojim biološkim ocem, nasuprot 61 odsto devojčica. Razlika je mala, ali postoji, kao i činjenica da je ovo slučaj u još nekoliko drugih zapadnih zemalja.

Postoje razne psihološke hipoteze, koje pokušavaju da objasne ovaj trend, uključujući podsvesnu polnu pristrasnost i mogućnost da muškarci smatraju sinove svojim prijateljima i srodnim dušama.

S druge strane, istraživanje Univerziteta Rutgers je otkrilo da u vreme finansijske krize, roditelji izgleda preferiraju ćerke, ili su bar prema njima finansijski velikodušniji, ali to je izgleda motivisano željom za unucima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track