INSPIRATIVNA PRIČA: Devojčica rođena kao sirena, nije živela baš kao u Diznijevoj bajci
Foto: Ilyke.com

Uvek postoji nada

INSPIRATIVNA PRIČA: Devojčica rođena kao sirena, nije živela baš kao u Diznijevoj bajci

Žena -
Doktor Luis Rubio šef hirurškog tima koji je uspeo da razdvoji njene noge i obnovi kolena, kukove i zglobove, rekao je da se ona oseća jako dobro fizički, ali da je još uvek dug put pred njom

Milagros Keron iz Perua rođena je sa sirenomelijom, poznatom kao sindrom sirene, retka urođena deformacija koja zalepi noge jednu za drugu. Za razliku od Diznijevog klasika, ona je prošla kroz brojne operacije i terapije da odvoji svoj "rep".

Rođena sa ovakvom anomalijom, njeno ime na španskom jeziku znači "Čudo".

Ova "mala sirena", kako je i poznata u svom rodnom gradu Peruu, kada je napunila 6 godina, napravila je veliki napredak. Doktor Luis Rubio šef hirurškog tima koji je uspeo da razdvoji njene noge i obnovi kolena, kukove i zglobove, rekao je da se ona oseća jako dobro fizički, ali da je još uvek dug put pred njom.

Većina dece rođene sa sirenomelijom pate od ozbiljnih oštećenja organa i imaju vrlo ograničen životni vek. Milagros nije izuzetak, lekari su otkrili da ima samo jedan bubreg koji će verovatno prestati sa radom u svakom trenutku. Bolnica u Huankajo nema opremu za dijalizu kako bi sačuvali malu Milagros, a ona ne može da opstane dovoljno dugo kako bi je prebacili u dečiju bolnicu u Limi.

Bebe rođene sa ovakvim stanjem nemaju nikakve spoljne genitalije, pa joj je pol identifikovan tek tri nedelje kasnije kada su se uradila hromozomska testiranja.

Posle šest sati operacije, Doktori Pinto i Rubio uspešno su razdvojili noge, što je zasta pravo "čudo". Međutim, proces još nije završen.

Rođena u siromašnoj porodici u siromašnom selu u Andima, Milagros Keron je dovoljno srećna da su njene zdravstvene račune platila peruanska opštinska vlast. Operacije će se nastaviti kroz dugi niz godina pre nego što ona bude bila u potpunosti funkcionalna.

Milagros ili Mili, kako je zovu ukućani, grandiozno se pojavila i hodala pred medijima uz pomoć svojih sredstava.

Nakon 13 operacija u poslednjih 5 godina, Milagros sada ima normalne noge i uči da hoda. Hrabra devojčica!

2012. godine bila joj je potrebna hitna transplatacija bubrega. Operacija je bila potpuni uspeh.

Milagros danas...

nakon godina operacija i terapija, "Mala sirena" napokon hoda kao normalno dete i jako joj je dobro. Možda će joj biti potrebne još 3 ili 4 operacije u kasnijim godinama. Estetska hirurgija da ispravi svoja kolena kao i polne organe, ali za to treba da sačeka najmanje 18 godina.

Ilyke

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track