ISPOVEST JEDNE BEOGRAĐANKE: Godinama je bila druga žena, a onda je okrenula list...

Otvorila oči

ISPOVEST JEDNE BEOGRAĐANKE: Godinama je bila druga žena, a onda je okrenula list...

Žena -
Sada mi je jasno zašto žene pristaju da budu ljubavnice. Iako sam ih oduvek osuđivala sada sam bila jedna od njih, ovako počinje izjava tridesetogodišnje žene iz Beograda koja je tipičnu vezu sa muškarcem zamenila epitetom "druga žena"

Niko ne planira život po ovom scenariju, ali...

"Nijedna žena kao devojčica ne mašta da će kada poraste da bude ljubavnica koja neće doživeti venčanje sa čovekom kojeg voli. Ko ne veruje da se u ovakav odnos ulazi slučajno i bez zadnjih namera želim da nikada ne doživi ovo iskustvo i ne shvati da sam bila u pravu. Nikada nisam želela da budem „druga”, samo sam slepo verovala, dok on je vešto lagao", smelo je započela svoju priču M.N iz Beograda koja je iz opravdanih razloga želela da ostane anonimna.

Naša veza je otvarala vrata raja

"U početku je sve ličilo na idiličnu bajku. On je bio moja podrška, oslonac i zaštitnik, a ja njegova „srodna duša”, kako me je često nazivao. Umeli smo satima da se gledamo kao najzaljubljeniji par na svetu i tinejdžeri su nam zavideli. Sloboda uma, srca i duha. Živela sam u iščekivanju trena kada će potpisati papire za razvod, a po njegovim rečima bilo je samo pitanje dana, međutim... Ja sam bila njegova, a on ničiji", nastavila je.

Srce razum ne sluša

"Ja sam bila kreator i nemoćni učesnik. Znala sam u šta se upuštam. Putovali smo, izlazili, šetali, spavali i budili se zajedno. Radili sve što rade dvoje ljudi koji su u vezi. Bez zadrške. Uživali smo, a kada sam poželela da izađem iz toga, shvatila sam da ne mogu. Nije lako reći srcu "NE"", nastavila je.

Laž počinje da liči na istinu, a nada umire poslednja...

"To je ljubavni odnos u kojem je sve prećutno dozvoljeno i jasno. Utoliko je njegova predstava žene za mene bila nevidljiva. Govorio je kako ona nije važna i da jedan papir u opštini neće uticati na nas. Kada sam ga pitala za decu, rekao je da su jedini i poslednji atomi tog braka deca, ali da i ona trpe i osećaju nesklad. Laži su se nizale, a ja sam verovala u njih", razočarano se priseća vremena provedenog sa njim.

Onda je usledilo razočaranje: Nas dve nismo bile jedine

"Iznajmili smo stan. Isprva je to bilo naše malo ljubavno gnezdo, a kasnije se pretvarilo u Danteovih devet krugova pakla. Čekala sam ga noćima, a on je uvek imao iste izgovore. Govorio je da ga ona ucenjuje decom, a istina je bila daleko drugačija. Ona nije ništa slutila, a on je pored mene i nje imao još devojaka", razočarano se priseća.

Onda je usledio još jedan šok, a ubrzo i kraj

"Srela sam ga sa suprugom na venčanju zajedničkog prijatelja. Izgledali su srećno i držali su se za ruke. Dok sam ja planirala život sa njim, on je uživao u životu sa njom. Objavili su da je ona u drugom stanju i tada je usledio naš kraj. Fantazija o tome da je to za mene ljubav, za njega je bilo samo novo, neotkriveno, drugačije i daleko od ustaljenog", dodala je za kraj. Sada je sama i odlučna da više nikada neće biti "druga žena".

(Žena)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track