ISPOVEST RODITELJA TRANSRODNOG DETETA (5) ĆE VAS ŠOKIRATI: Prvi put se smejala kada je postala dečak
Foto: Facebook/nbcnightlynews

Pomešane emocije

ISPOVEST RODITELJA TRANSRODNOG DETETA (5) ĆE VAS ŠOKIRATI: Prvi put se smejala kada je postala dečak

Žena -
Mimi i Džo primetili su da njihovo dete odbacuje ženstveno ponašanje kada je odbila da nosi tipičnu odeću za devojčice, umesto toga opredelila se za džemper sa psima i nosila ga je mesecima

Pre 5 godina, Mimi i Džo Limej doveli su svoju bebu Miu iz bolnice. Kada je napunila 2 godine, Mia je insistirala na tome da joj se obraćaju kao dečaku. Nakon prvobitne nade da će ovo insistiranje deteta prestati, sada ga podižu srećni kao Džejkoba.

http://www.youtube.com/watch?v=kVmau1cM5TU

"Transrodna deca u tako ranom uzrastu mogu da odgovaraju na testu psihološkog pola isto kao i ona deca koja nisu transrodna", navodi se u studiji objavljenoj od strane istraživača sa Univeriteta Vašington.

Mimi i Džo primetili su da njihovo dete odbacuje ženstveno ponašanje kada je odbila da nosi tipičnu odeću za devojčice, umesto toga opredelila se za džemper sa psima i nosila ga je mesecima.

foto printskrin Facebook/nbcnightlynews
foto printskrin Facebook/nbcnightlynews

Dete se takođe igralo sa vozovima, biciklima i ostalim igračkama koje su tradicionalno propisane za dečake. Roditelji su tada mislili "izgleda kao da imamo muškaraču u porodici."

Roditelji su ispričali za NBC da je njena potreba da joj se svi obraćaju kao dečaku, kao i da govori o sebi na taj način kod kuće bila sve upornija i veća.

Mimi je rekla da postoje naznake da imate transrodno dete, a to su: upornost, istrajnost i insistiranje. Mnoge studije potvrđuju ovo zapažanje: " Podaci koji su prikazani u ovoj studiji treba da posluže kao još jedan dokaz da transrodna deca zaista postoje i da je taj identitet duboko u detetu."

U početku, Mimi je bila "zbunjena i zabrinuta" i poželela je da ta opsesija nestane. Međutim tragična saobraćajna nesreća je uzdrmala do srži i ona je odlučila da je vreme da nejno dete počne da živi ka Džejkob.

Roditelji su tada prvi put pogledali video snimak Rajlanda Vitingtona i videli koliko je on srećan sa svojim životom i odlučili su da video pokažu Džejkobu.

foto Facebook/nbcnightlynews
foto Facebook/nbcnightlynews

Pre ove promene, njegovi roditelji su rekli da se nije mnogo smejao: "Odmah nakon promene, Džejkobova prava ličnost se pojavila i on je počeo zaista da sija!"

(BuzzFeed)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track