JEDITE MLADI LUK KOLIKO ŽELITE: 8 trikova za uklanjanje lošeg zadaha
Foto: Shutterstock

Probajte

JEDITE MLADI LUK KOLIKO ŽELITE: 8 trikova za uklanjanje lošeg zadaha

Žena -

Ne može se ni zamisliti ručak bez ove namirnice. Međutim, mnogi ga izbegavaju zbog lošeg zadaha koji posle njega ostaje. Evo nekoliko trikova kako da ga neutrališete

Većina je imala iskustvo koliko može biti neprijatno kada se najedemo luka, pa razgovaramo s ljudima.Jedino problema nema kada ga svi u društvu jedu, tada ne osetimo jedni druge, pa smo svi u istoj situaciji. Zadah nastaje kada se luk konzumira u svežem stanju, a izazivaju ga sumporna jedinjenja. Međutim, evo nekoliko načina kako se možemo rešiti lošeg zadaha nakon uživanja u ručku uz luk.LimunSvi znamo da neprijatan miris s ruku skida limun, isto tako utiče i na uklanjanje neprijatnog zadaha. Napravite malo jaču limunadu i izrendajte malo limunove korice. Polako je pijte i promućkajte je u ustima.SenfSenf će neutralisati miris luka tako što ćete staviti kašičicu senfa u usta i mućkati oko dva minuta. Zatim ispljunite, pa postupak ponovite sa još jednom kašičicom, ali ovog puta na kraju senf progutajte.Soda bikarbonaOva namirnica će ukloniti neprijatan zadah, sprečiti razvoj bakterija i održati pH ravnotežu u ustima. Sipajte kašičicu sode bikarbone i kašičicu morske soli u čašu mlake vode. Ovim rastvorom ispirajte usta nekoliko puta dnevno.MlekoI ovaj napitak je odličan borac protiv lošeg zadaha. Izaberite mleko sa većim sadržajem masti jer će tako bolje delovati protiv zadaha.

Peršun

Potopite peršun u sirće i posolite ga. Žvaćite listove minut-dva, a zatim ih progutajte. Možete skuvati i čaj od peršuna tako što ćete šaku iseckanih listova staviti u dve šolje vode, dodati dva zrna karanfilića, kuvati sve zajedno i pustiti da vri pet minuta. Nakon toga procedite čaj i sačekajte da se ohladi pre nego što počnete da ga pijuckate.

Nana

Sažvaćite nekoliko listića sveže nane. Osim što će vam osvežiti dah, ona će podstaći varenje i smiriti želudac, što odlično prija posle obilnog ručka.

Zeleni čaj

Napravite zeleni čaj i stavite kašičicu meda. Pijuckajte ga polako i rešiće se lošeg zadaha.

Rotkvice

One imaju antibakterijsko dejstvo, a poznate su i kao osveživač daha. Posle luka pojedite nekoliko komada rotkvica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track