Ovaj tekst je preuzet sa sajta Lisa.rs Sastojci:1 kg krompiraglavica lukaoko 300 g kobasice5 barenih jaja2 nekuvana jajeta2 dl kisele pavlakemalo mlekaoko 200 g trapistasobiberPriprema:Vatrostalnu posudu podmažite, staviti isečenu glavicu luka, odozgo poređajte red krompira isečenog na kolutove, red sremskih kobasica, red barenih jaja. Postupak ponavljajte dok ne utrošite materijal.
Umutite 2 jajeta i pavlaku (dodajte i malo mleka), posolite i zalijte preko krompira. Pecite oko 40 minuta. Kad krompir dobije rumenu boju, preko njega stavite rendan sir da se lepo otopi.Recepte piše: Milja LukićSa sajta Lisa.rs pročitajte i:Marinirana piletina sa roštiljaLisina starinska krompiračaJednostavno i lako: musaka od krompira i spanaćaKulinarski izazov: domaći kroasani sa susamomDomaće tortilje