KOMBINACIJA MEDA I LIMUNA: Jača imunitet, poboljšava varenje, pomaže u mršavljenju...
Foto: Shutterstock

Lekoviti par

KOMBINACIJA MEDA I LIMUNA: Jača imunitet, poboljšava varenje, pomaže u mršavljenju...

Žena -
Iskoristite sve blagodeti moćne kombinacije lekovitih namirnica meda i limuna

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Stvar ukusa Limun i med sadrže antioksidanse, imaju antibakterijska svojstva i jačaju imuni sistem.Ako ih uzimate zajedno, svom organizmu ćete pružiti dragocene sastojke.

Evo koje su sve moći kombinacije meda i limuna

Leči bronhitis, kašalj i astmuPomešajte dve kašičice soka limuna i kašiku meda i razmutite u čaši vode. Pijte ovaj napitak nekoliko puta na dan ukoliko imate probleme s plućima, grlom i zapušenim nosem.

Eliminiše akne Antibakterijska svojstva limuna i meda vam mogu pomoći kod problema s aknama. Pored toga, ova kombinacija ima i antiupalna svojstva pa će umiriti upaljenu kožu. Napravite masku od meda i limuna, nanesite na kožu, isperite i dobićete blistav ten.

Ublažava bolne simptome uboda insekataLimun i med imaju antiseptičko dejstvo, pa će vam pomoći kod uboda isekata. Ublažiće otok, upalu i sprečiti infekciju.

Pomaže u mršavljenjuLimun je niskokaloričan, dok med pruža energiju. Njihova kombinacija smanjuje taloženje masnoće u organizmu, a šećer iz lekovitog voća se veoma lako vari. Ako želite da smanjite obim struka, dodajte tri kašičice limunovog soka i kašičicu meda čaši mlake vode. Ovaj napitak uzimajte u jutarnjim satima i ubrzaćete metabolizam.

Pomaže kod prehlade i gripaAko vam je imunitet oslabljen, podložniji ste prehladama i gripu. Zbog toga je važno kao prevenitvu uzimati veće doze vitamina C. Prokuvajte litar vode, zatim dodajte kašičicu rendanog đumbira, 3 kašike meda i 3 kašike limunovog soka. Procedite i pijte napitak dva do tri puta na dan.

Rešava probleme s varenjemTegobe u varenju možete otkloniti tako što ćete u čašu mlake vode sipati 2 kašičice limunovog soka i kašičicu meda. Svež limunov sok čisti organizam, uspostavlja pH ravnotežu i pruža telu mnogo korisnih materija - vitamine Bi C, kao i riboflavin.

Neguje kožuRešite se tragova starenja na koži kombinacijom meda i limuna. Sitne bore i druge tragove starenja možete neutralisati maskom od meda i limunovog soka.SA SAJTA STVAR UKUSA PREPORUČUJEMO JOŠ: Čarobna kombinacija meda i vode - 9 korisnih svojstavaLekovita kombinacija med-cimetNamirnice koje čuvaju zdravlje ženamaKokosovo, sojino, pirinčano, bademovo mleko - za i protivJednostavan napitak koji ubrzava metabolizam

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track