KOŽA PAMTI SVE: Vaše lice otkriva u kom vam je stanju organizam!
Foto: Profimedia

Obratite pažnju

KOŽA PAMTI SVE: Vaše lice otkriva u kom vam je stanju organizam!

Žena -
Ukoliko se neke nepravilnosti ponavljaju, možda je trenutak da više pažnje obratite na zdravlje

Koža trpi, pamti, ali i opominje. Kada se pogledate u ogledalo, možete da saznate kakva je i opšta slika vašeg organizma. Ukoliko se neke nepravilnosti ponavljaju, možda je trenutak da više pažnje obratite na zdravlje.

- Siva boja lica često ukazuje na manjak kiseonika u krvi, što može da bude posledica rane upale pluća, tuberkuloze, ponekad i predinfarktnog stanja. Dešava se i da koža posivi usled upale tankog sloja tkiva u stomaku, uzrokovane bakterijama ili gljivicama.

- Plavičasti ton može da bude posledica problema sa jetrom, slezinom ili gušteračom. Neretko ukazuje i na trovanje olovom.

- Preplanuli ten bez sunčanja, često je znak naslednog poremećaja - hemokromatoze, koju odlikuje prekomerno nakupljanje gvožđa u organizmu.

- Osip sa bolnim mehurićima ukazuje na alergijsku reakciju na gluten, a uglavnom se pojavljuje na kolenima, laktovima, leđima i zadnjici.

- Ispucale usne su najčešće znak nedostatka vitamina iz B grupe - niacina, riboflavina i vitamina B6.

- Natečena koža ispod očiju i tamnoljubičasti podočnjaci ukazuju na to da previše jedete slano, što podstiče pucanje kapilara i oticanje.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

(TvBest)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track