KUĆA SE SAMA PERE DOK VI SPAVATE: Čišćenje je postalo najlakše uz ovih 7 trikova!
Foto: Profimedia

Rezultati su sjajni

KUĆA SE SAMA PERE DOK VI SPAVATE: Čišćenje je postalo najlakše uz ovih 7 trikova!

Žena -

Čišćenje kuće je zahtevan posao koji od vas zahteva trud i vreme. Ali postoji način da se sve desi preko noći, dok vi spavate.

Teško je poverovati, ali postoje neki kućni poslovi koji se mogu sami od sebe rešiti dok vi bezbrižno spavate noću. Donosimo vam jednostavna rešenja koja će vam olakšati svakodnevne kućne poslove.

POSTOJI NAČIN DA VIŠE NE GUBITE BITNE STVARI: Iskoristite ova 4 fantastična TRIKA! Sjajno!

1. Skupine kamenca u glavi tuša

Nakupine kamenca mogu vrlo lako uzrokovati začepljenje glave tuša i tako s vremenom oslabiti pritisak vode. Kako bi očistili te tvrdokorne skupine, napunite plastičnu vrećicu sirćetom. Zatim odvrnite glavu tuša i uronite je u vrećicu. Pobrinite se da je vrećica čvrsto zavezana i ostavite je preko noći. Sirće će učiniti svoje i razbiti kamenac do jutra.

2. Tvrdokorne mrlje na tiganjima i loncima

Ako vam se dogodilo da ste zapekli hranu tokom kuvanja i ostale su tvrdokorne naslage koje teško odlaze, lonac ili tiganj napunite toplom vodom, stavite sodu bikarbonu i pustite neka odstoji. Ujutru sunđerom za čišćenje lagano operite, a zatim isperite mlakom vodom.

3. Masnoća na frižideru

Čišćenje masnoće sa frižidera može biti izazovan posao. Pre nego što legnete u krevet delove očistite uz pomoć rastvora amonijaka. U plastičnu vrećicu stavite četvrtinu rastvora, a ujutro kada se probudite masne i tvrdokorne naslage biće prošlost.

4. "Mokre" mrlje na tepihu ili kauču

Ako ste slučajno povratili po kauču ili tepihu, ne morate da brinete. Napravite smesu od sode bikarbone i vode. Uzmite kašičicu i na željeno mesto nanesite tu smesu. Pustite neka se osuši preko noći, a kada se probudite ostatak smese samo usisajte.

5. Kamenac u posuđu

Ako vam se događa da vam se kamenac nakuplja u čajniku, nema mesta za paniku. Narežite limun, smestite ga unutra i dodajte vodu. Pustite neka voda provri, a zatim čajnik skinite s vatre i ostavite preko noći. Limunska kiselina će izvući kamenac.

6. Dečije igračke za kupanje

Gumene patke i plastični brodovi ponovo mogu biti kao novi ako u litar vode umešate tri četvrtine šoljice sirćeta. Ujutru igračke temeljno isperite i pustite da se osuše.

7. Mrlja od crvenog vina

Ako ste prolili vino po svom omiljenom tepihu, na mrlju nanesite so i pošpricajte mineralnom vodom. Ostavite preko noći, a ujutru operite tepih.

Profimedia
Profimedia

(zadovoljna.hr)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) TRIK KOJI OSTAVLJA BEZ FLEKA: Stavili smo sirće u mikrotalasnu i desila se ČISTA MAGIJA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track