LJUBAV KAO LEK: Poljupcem oživela supruga koga su proglasili mrtvim!
Foto: Profimedia

Doktori u šoku

LJUBAV KAO LEK: Poljupcem oživela supruga koga su proglasili mrtvim!

Žena -
Kako navode ispričali su je ljudi sa ovog Sektora, a dogodila se početkom aprila ove godine

Na Interni sektor dovezen je starac M. ( rođen 1935.) iz Glamoča, koji je doživeo srčani infarkt. S njim u pratnji, uz ostale, bila je i njegova supruga – baka Janja (nazovimo je tako), desetak godina mlađa od njega.

Doktori su uspeli da ga reanimiraju, a njegova supruga bila je stalno uz njega, ali su ga svakodnevno posećivali i sin i ćerka.

"Dirljivo je bilo s koliko je ljubavi od supruge i dece bio okružen starac. Sin, iako u godinama, držao ga je za ruke, pričao s njim, a kada bi odlazio stalno je plakao i pričao kako je dobar njegov otac bio ceo život, i da ne može da zamisli da će ostati bez njega", saznanja su stečena od osoblja bolnice.

A baka Janja ga je zabavljala pričom kako će ga, čim izađe iz bolnice, voditi kod njegove prve ljubavi u Sombor.

"Uvek kada bih ga naljutila – pričala je osoblju bolnice baka – govorio je kako će da ode kod neke svoje nezaboravljene ljubavi u Sombor, na šta bih se nasmejala i tako je završavala naša svađa", pričala je baka Janja.

Nakon nekoliko dana u bolnici, starcu je ponovo pozlilo i doktori su pomislili da se neće probuditi, da je s njim gotovo, pa su s hodnika zvali baka Janju da se "oprosti" s dedom.

"Zar ćeš me ostaviti, dragi moj, a da se nismo ni pozdravili…oj, jadna ti sam…oj…", počela je odmah s vrata da plače i da kuka baka.

Prišla je postelji na kojoj je ležao deda i počela da ga ljubi, dugo! Tako dugo dok nije otvorio oči i ustao s postelje! A baka je počela da se smeje i viče: "Živ je"

Kada su doktori i medicinske sestre ušli u sobu, nisu mogli da veruju sopstenim očima: starac je bio na nogama, a baka presrećna.

Deda, naravno, nije ozdravio, ali je od bakinog poljupca "ustao iz mrtvih", na zaprepašćenje medicinskog osoblja.

Dedu su prevezli u bolnicu u Mostar na dalje lečenje, gde se i sada nalazi, a među livanjskim doktorima sada kruži nova šala: "Ako mislite da starcima ne možete više da pomognete, da ste ih otpisali, poslednja im je nada čudotvorni poljubac bake iz Glamoča, zovite je".

(Avaz)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track